DÜNYA

ABD'den Yemen'deki Husilere 'ateşkes' çağrısı

ABD yönetimi, Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu'nun askeri müdahalede bulunduğu Yemen'deki Husilere 'saldırılarını durdurması' ve BM öncülüğündeki insani yardım geçişlerine izin vermesi konusunda çağrıda bulundu.
Sitede oku

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Mart 2015'ten bu yana Suudi Arabistan öncülüğündeki askeri koalisyonun müdahalede bulunduğu Yemen'deki gelişmelere ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

Ortagus, açıklamasında ABD olarak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) üyeleri Kuveyt, İsveç ve Almanya ile görüşme gerçekleştirdiklerini ve Yemen'deki iç savaş ile yaşanan insani krizi ele aldıklarını belirtti.

Uluslararası toplumdan Yemen'de artan insani krizi hafifletmek adına kendilerine düşen finansal bağışı yapmalarını istediklerini ifade eden Ortagus, "Ayrıca Husilerin insani yardım çabalarını engellemekten vazgeçmesini ve Sana’a havaalanının BM ve insani uçuşlara açılmasını talep ettik" ifadelerini kullandı.

Bunun yanı sıra Ortagus, 'İran'ın BM ambargosunu delerek Husilere silah yardımında bulunmasından' son derece rahatsızlık duyduklarını dile getirerek, Husilerin Suudi Arabistan'a düzenlediği saldırılara son vermesi gerektiğini söyledi.

Yorum yaz