DÜNYA

Rus ve Türk askerleri İdlib’de tatbikat gerçekleştirdi

Rus ve Türk askerleri Suriye’nin İdlib vilayetinde tatbikat gerçekleştirdi. Tatbikatın başlıca amacının militanların ortak devriye konvoyuna saldırması gibi acil durumlarda koordinasyon üzerinde çalışmak olduğu kaydedildi.
Sitede oku

İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesinin koordinasyon merkezinin Başkan Yardımcısı Yevgeniy Polyakov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rus ve Türk askerleri arasında İdlib’de tatbikat gerçekleştirildiğini söyledi.

Polyakov, “Tatbikatta devriye görevinde doğrudan yer alan askerlerin koordinasyonuna, özel sinyaller kullanılarak iletişim kurulmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirildi” dedi.  

Polyakov, tatbikatın başlıca amacının, militanların devriye konvoyuna saldırması gibi acil bir durumda iki ülkenin askerleri arasında koordinasyon üzerinde çalışmak olduğunu ifade etti.

Polyakov’a göre, tatbikat sırasında yaralıları ve zarar gören askeri araçları tahliyeye, ayrıca destek birliklerinin nasıl hareket edeceğine ilişkin çalışmalar yürütüldü.

Devriye güvenliğini sağlayan bir askeri polis taburu Rusya’ya döndü

Bu arada Rusya’nın Güney Askeri Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, Rus-Türk ortak devriyesinin güvenliğini sağlayan bir askeri polis taburu görevlerini tamamlayarak yurda döndü. Açıklamada, “Askeri polis taburu, Suriye’nin kuzeyindeki insani operasyonlar ve Rus-Türk askeri devriyesi sırasında güvenliği sağlıyordu. Taburdaki askerler kendilerine verilen görevi tam anlamıyla yerine getirdi ve hiçbir kayıp vermeden yurda geri döndü” ifadeleri kullanıldı.

Taburdaki 270 asker, İl-76 uçağıyla Kuzey Osetya’daki bir askeri havalimanına getirildi. Askerler için bir karşılama töreni de gerçekleştirildi.

Yorum yaz