DÜNYA

İtalya: Avrupa’nın en uzun süren ayrılığı bitti, milyonlarca öğrenci ders başı yaptı

Sitede oku
1 / 5
İtalya, Avrupa’nın ‘en uzun süreli karantinası’ sayılan altı aylık bir aranın ardından okulların kapılarını yeniden açtı, milyonlarca öğrenci ders başı yaptı. Toplam 8 milyon öğrenciden 5.6 milyonu bugün okullarına gitti.
2 / 5
Bina ve sınıflara girişte ateş ölçümü yapılırken, pek çok noktaya dezenfektanlar yerleştirildiği görüldü. Altı yaş ve üzeri çocukların maske takması zorunlu tutulurken, sosyal mesafeyi korumaları için uyarılar da yapıldı. Mesafeyi koruma amacıyla ülke genelinde 5 bin ekstra sınıf inşa edildi.
3 / 5
Ancak sendikaların dile getirdiği ve bizzat Başbakan Giuseppe Conte’nin de itiraf ettiği gibi eğitim dönemi pek çok eksiklikle başladı. Pek çok okulda ciddi öğretmen eksikliği olmasının yanı sıra, tek kişilik sıralar ve cerrahi maskeler konusunda da sıkıntı yaşanıyor.
4 / 5
İtalya’nın toplam 20 bölgesinde bulunan okulların bir kısmı bu ay itibariyle kademeli olarak açılmaya başlamıştı ancak bugün itibariyle 13 bölgenin genelinde eğitim başladı. Kalan yedi bölge ise ne zaman ders başı yapılacağına önümüzdeki günlerde karar verecek.
5 / 5
Avrupa’da salgından en fazla etkilenen ülkelerden biri olan İtalya’da şimdiye kadar 35 binden fazla kişi yaşamını yitirdi, toplam vaka sayısı da 280 bini geçti.
Yorum yaz