MULTİMEDYA

Göz alıcı manzaralarıyla büyüleyen ve şifa özellikleriyle de kullanılan Altay’ın tuz gölleri

Sitede oku

En büyüklerinden Burlinskoye Gölü ve rengi nedeniyle ismini alan Pembe Göl, her yıl çok sayıda turistin ilgisini çekiyor. İçinde barındırdığı tuzlu su karideslerinden rengini alan tuz gölleri, mevsimine göre kırmızı ve gri renklerini de alabiliyor.

Nefes kesen manzaraları ve şifa özellikleriyle de bilinen tuz gölleri, Sputnik’in galerisinde.

1 / 8
Altay'ın Mikhaylovskoye bölgesindeki acı-tuzlu 'Pembe' gölün havadan görünüşü.
2 / 8
Burlinskoye Gölü’nün rengi, temmuz sonu ve ağustos döneminde yılın en koyu pembe tonuna dönüşüyor. Bu durum ise, hem büyüleyici manzaranın tadını çıkarmak hem de şifa bulmak isteyen turistlerin göle akın etmelerine neden oldu.
3 / 8
Altay'daki Pembe Göle rengini veren, gölde yoğun miktarda bulunan ‘Artemica Salina’ isimli pembe renkli kabuklu 11 bacaklı bir tuzlu su karidesi. Bu deniz canlıları, 100 milyon yıl boyunca birkaç dönüşüm geçirdiler.
4 / 8
Burlinskoye Gölü, hava durumuna göre koyu kırmızıdan pembeye, pembeden metalik griye kadar çok renge dönüşüyor. Gölün bir metre derinliğindeki kıyılarında kısa bir süre suya girmek hem pek çok deri hastalığını iyileştiriyor hem de kısa sürede bronzlaşma olanağı sağlıyor.
5 / 8
Sibirya’nın batısındaki en geniş tuz kaynaklarından da biri olan 32 kilometrekare genişliğindeki Burlinskoye Gölü'nün tuzunun tadı 18. yüzyıldan bu yana biliniyor. Rus Çarı Birinci Petro bu göle ‘Kraliyet Tuzluğu’ olarak ismini vermişti.
6 / 8
Altay'ın Mikhaylovskoye bölgesindeki rengarenk göllerin havadan görünüşü.
7 / 8
Altay'ın Slavgorod bölgesinde Burlinskoye tuz gölünün kıyısında tatil yapanlar.
8 / 8
Altay'ın Slavgorod bölgesindeki Burlinskoye tuz gölünden çıkartılan tuz, Sibirya’nın kuzeyi başta olmak üzere Rusya’nın çeşitli bölgelerinde satılıyor. Aynı zamanda bir kısmı da Moğolistan’a ihraç ediliyor. Fotoğrafta: Bir tren, Burlinskoye tuz gölünü geçerken
Yorum yaz