MedicalXpress’in aktardığına göre araştırmacılar, günde 2-3 fincan kahve tüketiminin kansere yakalanma riskini yüzde 38, kanserden ölme riskini deyüzde 46 azalttığına işaret etti. Günde 4 ve daha fazla fincan bu rakamları sırayla yüzde 41 ve 71 seviyesine yükseltiyor.
2016’daki karaciğer kanser vakalarını analiz eden bilim insanlarına göre bu dönemde, 1 milyon 240 binden fazla kişi karaciğer kanserinden hayatını kaybetti.
Bu insanların kahve tüketimine ilişkin istatistikler dikkate alındığında ise oluşturulan modele göre, kişi başına günde 2 fincan kahve tüketilmiş olsaydı, 452 bin 861 kişi hayatını kaybetmeyebilirdi.
Eğer bu hastalar günde 4 fincan kahve içseydi, 723 bin 287 kişi kurtulmuş olacaktı.
Bilim insanları, bu sebeple sağlık kuruluşlarının halkı kahve tüketimine teşvik etmesi gerektiğinin altını çizdi.