Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, BAE'nin İsrail ile normalleşme anlaşmasının "geniş kapsamlı sonuçları"olacağı belirtildi. İslamabad yönetiminin BAE'nin İsrail ile normalleşme adımına yaklaşımının ihtiyatlı olduğu ve anlaşmanın "geniş kapsamlı etkileri olan bir gelişme" olarak değerlendirildiği kaydedildi.
Filistinlilerin hak ve isteklerinin korunup korunmamasıyla bölgesel barış, güvenlik ve istikrarın Pakistan'ın konuya ilişkin yaklaşımını belirleyeceğine işaret edilen açıklamada, "Pakistan, kendi kaderini tayin hakkı da dahil olmak üzere Filistin halkının meşru haklarının tam olarak gerçekleştirilmesinde kararlı bir bağlılığa sahiptir. Orta Doğu'daki barış ve istikrar da Pakistan’ın en önemli önceliğidir"ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada, adil, kapsamlı ve kalıcı bir barış için Pakistan'ın Birleşmiş Milletler (BM) ve İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) ilgili kararlarının yanı sıra uluslararası hukuka uygun şekilde iki devletli bir çözümü desteklediği de vurgulandı.
BAE ile İsrail arasındaki normalleşme anlaşması
İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu da sosyal medya hesabından, Trump’ın paylaşımını alıntılayarak “Bu tarihi bir gün” değerlendirmesi yapmıştı.
BAE, 1979’da Mısır’ın ve 1994’te Ürdün’ün ardından "İsrail ile normalleşme anlaşmasını imzalayan üçüncü Arap ülkesi" oldu.