MULTİMEDYA

'Hiroşima benzeri bir ulusal felaket': Şiddetli patlamayla sarsılan Beyrut'tan görüntüler

Sitede oku

Olayın ardından ülke genelinde yas ilan edilirken, Beyrut'ta 2 haftalık olağanüstü hal ilan edildi. 4.5 büyüklüğünde bir deprem şiddetinde olan patlamanın meydana geldiği Beyrut Limanı'ndan kareler, Sputnik'in galerisinde.

1 / 9
Lübnanlı yetkililer, 6 yıl boyunca bir depoda tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitratın Afrika'da bir ülkeye sevk edilmek istenirken BL'de infilak ettiğini açıkladı. Beyrut Limanı'nda yaşanan patlama, Lübnan tarihine en büyük patlama olarak geçti.
2 / 9
Yaklaşık 5 bin kişinin yaralandığı patlamada ölü sayısının 135'e çıktığı bildirildi.
3 / 9
İtfaiye ekipleri, yangına müdahale etmek için olay yerine kısa sürede ulaştı.
4 / 9
Patlamada büyük ölçüde tahrip olan BL, başkentin kuzeyinde Akdeniz kıyısında bulunuyor. Lübnan Dağları'nın eteklerinde yer alan liman, Doğu Akdeniz'in en büyük ve en işlek limanlarından biri olarak Lübnan ekonomisinde önemli bir role sahip.
5 / 9
Lübnan'da büyük bir patlama sonucu yıkıma uğrayan Akdeniz'in en büyük limanlarından Beyrut Limanı (BL) ülke ekonomisinin can damarı sayılıyordu.
6 / 9
Patlama sonucunda bölgenin en önemli ticaret limanlarından BL büyük bir harabeye dönüştü.
7 / 9
Beyrut Valisi Mervan Abbud, yaptığı açıklamada Beyrut'un felaket bölgesi haline geldiğini ve hasarın yüksek olduğunu belirtti. Abbud, limandaki patlamayı Hiroşima ve Nagazaki'ye benzetti.
8 / 9
Cumhurbaşkanı Mişel Aun'ın daveti üzerine gerçekleşen toplantının akabinde Savunma Konseyi'nden yapılan açıklamada, Beyrut'ta 18 Ağustos'a kadar 2 haftalık olağanüstü hal ilan edilmesine karar verildiği belirtildi.
9 / 9
Ürdünlü deprem bilimciler, Beyrut'ta meydana gelen patlamanın, 4.5 büyüklüğünde bir deprem şiddetinde olduğunu bildirdi.
Yorum yaz