KORONAVİRÜS

Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko: Koronavirüse yakalandım, hastalığı asemptomatik olarak atlattım

Koronavirüse yakalanan Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko hastalığı ayakta ve asemptomatik olarak atlattığını söyledi.
Sitede oku

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko koronavirüse yakalandığını ve hastalığı belirtisiz atlattığını açıkladı.

Lukaşenko, İçişleri Bakanlığı'na bağlı bir birliği ziyareti sırasında güvenlik yetkilileri ile yaptığı görüşmede sesinin kötü çıkması nedeniyle açıklamada bulundu.

Aleksandr Lukaşenko şunları söyledi:

"Sesimin durumundan dolayı kusura bakmayın. Son zamanlarda çok fazla konuşuyorum. Ancak en şaşırtıcı şey; bugün bir belirti göstermeden, ayakta koronavirüsü yenmeyi başaran bir adamla karşı karşıyasınız. Doktorların dün açıkladığına göre hastalığı 'asemptomatik' olarak geçirdim."

Ülke nüfusunun yüzde 97'sinin bu virüse hastalık belirtisi olmadan yakalandığını savunan Lukaşenko, "Tanrı'ya şükür ben de bu hastalık belirtisi taşımayan gruba girdim" dedi.

 

 

Belarus'ta şimdiye kadar 67,251 koronavirüs vakası tespit edilirken, virüs kaynaklı 538 can kaybı yaşandı. Belarus pandemi sürecinde karantina kurallarını uygulamayan az sayıdaki ülkelerden biri olarak biliniyor.

Devlet Başkanı Lukaşenko, ülkede karantina ilan edilmemesi ile ilgili olarak "Karantina ilan etmek en basiti. Bunu bir günde yapabiliriz, fakat ne yiyeceğiz?" demişti.

Belarus'ta, ilk Kovid-19 vakası 27 Şubat'ta tespit edilmiş, ilk Kovid-19 kaynaklı ölüm ise 31 Mart’ta 75 yaşındaki bir erkeğin hayatını kaybetmesiyle gerçekleşmişti.

Yorum yaz