MULTİMEDYA

Kovid-19 vakaları nedeniyle alarm seviyesi yükseltilen Pekin'de test sıraları oluştu

Sitede oku
1 / 7
Kovid-19 vakaların artmasının ardından 350 bin vatandaşına koronavirüs testi yapılan Pekin'de maskeli insanların kalabalık bir şekilde test için sırada beklemeleri başkentin yaygın manzaralarından biri olmaya başladı.
2 / 7
Yeni tedbirler, çoğu Şifanbdi toptan gıda satış pazarında olmak üzere geçen haftadan beri tespit edilen 158 vakanın ardından Kovid-19'a karşı alınan yeni önlemlerin bir parçası olarak yer alıyor.
3 / 7
Yetkililer, yeni tedbirler çerçevesinde turistik yerlere seyahat etmek veya gıdanın işlendiği iş yerlerine gitmek isteyenlerden negatif test sonucu istendiğini ifade ediyor.
4 / 7
Zorunlu testler, söz konusu pazarla ilişkisi olanları, onların yakınlarını, çevre mahallelerdeki vatandaşları ve sağlık çalışanlarına uygulanıyor. Ancak bunun büyük bir sayı olabileceğini belirten yetkililer, 30 Mayıs'tan beri 200 binden fazla insanın Şifandi pazarına gittiğini belirtti.
5 / 7
Pekin Belediyesi Kamu Güvenliği Bürosu müdür yardımcısı Pan Şuhong, test kapasitesinin yüksek olduğunu belirterek, "Pekin'den ayrılmak isteyenler, nükleik asit testinin sonucu negatif çıkar çıkmaz, kentten gidebilirler" ifadelerini kullandı.
6 / 7
Öte yanda, yerel medya, 21 milyonluk kentte, malzemelerin yeterli olmayabileceği konusunda uyardı. Reuters’in haberine göre, test için gönüllü olarak alınan randevuların haftalar hatta bazen aylar sonrası için verildi.
7 / 7
En büyük nükleik asit testi üreticisi Çin’in günde 5 milyon test yaptırabileceği belirtilmişti. Ancak gönüllü olarak test yaptırmak isteyenlerle birlikte test kapasitesi üzerinde baskı oluşabileceği ifade ediliyor.
Yorum yaz