DÜNYA

Çavuşoğlu, Kalın, Albayrak ve Fidan Libya'ya gitti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan Libya'ya gitti.
Sitede oku

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı HakanFidan Libya'ya gitti.

Türk heyeti, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz Serrac ve kabinesiyle bir araya gelerek görüşmelerde bulundu.

'Petrol, altyapı yatırımları, Libya'nın güvenliği ve deniz yetki alanları ele alındı'

Heyetler arasında yapılan görüşmeyle ilgili Libyalı yetkililer tarafından yapılan açıklamada, Türk heyeti ile ikili ilişkileri geliştirme yollarının ele alındığı kaydedildi.

Açıklamada, Libya'daki son gelişmeler ve Libya krizinin çözülmesi için uluslararası çabalar ile iki ülke arasındaki kardeşlik bağlarına dayanarak pek çok farklı alandaki iş birliği konularının ele alındığı belirtildi.

Türk kamu ve özel sektör şirketlerinin Libya'daki altyapı ve petrol konularındaki çalışmaları ve yatırımlarının görüşüldüğü ifade edilen açıklamada, iki ülke arasında Kasım 2019'da 'güvenlik ve askeri iş birliği ile deniz yetki alanlarının sınırlandırılması' konularında mutabakat muhtıralarının imzalandığı hatırlatıldı.

Açıklamada, bu muhtıralar ışığında Libya'nın savunma ve güvenlik gücünün oluşturulmasında dayanışma, Libya güvenlik güçlerinin eğitilmesi ve donatılması ile deniz yetki alanları konusunun da ele alındığı vurgulandı.

Yorum yaz