MULTİMEDYA

Gelecekten gelmiş ulaşım aracı Hyperloop

Sitede oku

Otomobillerden daha güvenli, çevreye uçaklardan daha az zarar veren ve karada trenlerden daha hızlı gidebilecek Hyperloop ulaşım aracı, saatte neredeyse bin km/sa hıza ulaşabiliyor. Hava ve demiryolu taşımacılığını birleştiren bu sistemin 2040 yılına kadar hizmete girmesi planlanıyor.

Doğaya zarar vermemekle birlikte zarar veren yöntemlerin de etkisini azaltabilecek yeni aracın resimleri ile ilgili bilgiler, Sputnik’in galerisinde.

1 / 7
Amsterdam’ı diğer Avrupa şehirlerine bağlayacak ve çok daha hızlı ulaşım imkânı sunacak olan Hyperloop, gelişmiş manyetik teknolojisi sayesinde saatte 1.000 kilometre hızla seyredebilecek
2 / 7
Hardt Hyperloop tarafından yapılan çalışmaya göre sistem, Amsterdam’dan Paris’e, Brüksel’e, Düsseldorf’a veya Frankfurt’a birkaç saatlik yolculuk sürelerinin yalnızca dakikalara inmesini sağlayabilecek. Böylece günümüzde var olan ülke sınırları, hyperloop sayesinde çok daha şeffaf bir hâle gelebilecek.
3 / 7
Aracın 1.000 km/sa hıza ulaşabilmesi, aracın içinde hareket edeceği tüpün havasız olmasıyla mümkün oluyor.
4 / 7
Amsterdam’dan Paris’e trenle 3 saat süren yolculuk, yalnızca 90 dakika içinde tamamlanabilecek. Bununla birlikte Brüksel’e gidiş, yalnızca yarım saat sürecek.
5 / 7
Araştırmaya göre Amsterdam ve diğer Avrupa ülkeleri arasında yapılacak yolculuklarda Hyperloop aracının kullanılması sonucunda uçak seyahatleri tercih edilmeyecek. Böylece talep azaldığından Schiphol’den daha az uçak kalkacak ve hava daha az kirlenecek.
6 / 7
Hyperloop proje çalışmalarını gerçekleştiren Hardt Hyperloop, 2013 yılında hyperloop fikrini ilk ortaya atan Elon Musk tarafından düzenlenen bir yarışmada birinci olmuştu
7 / 7
Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da bulunan ve dünyanın en yoğun havalimanlarından birisi olan Schiphol Havalimanı
Yorum yaz