MULTİMEDYA

İsrail polisinin otizmli Filistinliyi öldürmesi protesto edildi

Sitede oku

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, pazar günü otizmli Hallak'ın öldürülmesi hakkında ilk kez konuşmuş ve "Yaşanan bir trajedidir. Otizmli bir kişiden haksız yere şüphelenildi ve bu olayın geniş kapsamlı şekilde incelenmesini bekliyoruz. Tüm İsrailliler ve İsrail hükümeti olarak ailenin acısını paylaşıyoruz" demişti.

1 / 7
Batı Kudüs'ün Safra Meydanı'ndaki Kudüs Belediye binası önünde toplanan bir grup, 32 yaşındaki otizmli Filistinli İyad Hallak'ın İsrail polisince öldürülmesini protesto etti.
2 / 7
İsrail güçleri, yürüyüş yapmak isteyen gruba müdahale etti.
3 / 7
İsrail polisi, Doğu Kudüs’te otizmli İyad Hallak'ın öldürülmesine tepki amacıyla düzenlenen başka bir gösteriye de müdahale ederek 3 Filistinli kadını gözaltına aldı.
4 / 7
Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, bir grup Filistinli, Doğu Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde engelli Hallak’ın öldürülmesini protesto etti.
5 / 7
Bu sırada gösteriye engel olan İsrail polisinin 3 Filistinli kadını gözaltına aldığı aktarıldı.
6 / 7
Otizmli genç İyad Hayri Hallak, 30 Mayıs'ta Mescid-i Aksa'nın da içinde yer aldığı Doğu Kudüs'ün "Eski Şehir" bölgesinde bulunan El-Esbat (Aslanlı) Kapısı'nda İsrail polisince açılan ateş sonucu hayatını kaybetmişti.
7 / 7
"Tabanca taşıdığı şüphesiyle dur ihtarı yapıldığı ancak bu uyarıya uymayarak kaçtığı" iddiasıyla öldürülen Hallak'ın üzerinde silah bulunmadığı ve Eski Şehir'deki okuluna gittiği ortaya çıkmıştı.
Yorum yaz