DÜNYA

Rusya, Minneapolis’teki protestoları izleyen RİA Novosti muhabirine yönelik polis şiddetini kınadı

ABD’nin Minneapolis kentinde siyah yurttaş George Floyd'un özaltına alınırken öldürülmesi üzerine düzenlenen protestoları izleyen Rus haber ajansı RİA Novosti muhabirine polis tarafından göz yaşartıcı gaz kullanılması, Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından kınandı.
Sitede oku

Rus Dışişleri, Minneapolis’teki protestoları takip eden RİA Novisti muhabiri Mihail Turgiyev’in suratına polis tarafından göz yaşartıcı gaz sıkılmasını kınayan bir açıklama yayımladı.

​Açıklamada, “George Floyd'un öldürülmesini takiben ABD’de başlayan protestoları izleyen gazetecilerin maruz bırakıldığı polis şiddeti ve haksız gözaltıların artması nedeniyle endişe duymaktayız” denildi.

​Rus Dışişleri, "Amerikan polisinin, basın kartlarını göstermelerinin ardından basın mensuplarına karşı plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullanılmasını kabul edilemez buluyoruz” vurgusunu yaptı.

​Görevlerini yerlerine getirirken gazetecilerin polisin saldırısına uğramasının kabul edilebilecek bir tarafı olmadığının altını çizen açıklamada şu çağrılarda bulunuldu:

“İlgili Amerikan makamlarının, yaşanan olayların etraflı bir soruşturmasını gerçekleştireceğine inanıyoruz. Ayrıca ilgili uluslararası kuruluşları ve hak savunucusu örgütleri de bu keyfi davranışlara tepki vermeye çağırıyoruz."

 

Yorum yaz