DÜNYA

MSB: İdlib’deki M4 kara yolunda 12. Türk-Rus birleşik kara devriyesi icra edildi

Milli Savunma Bakanlığından, İdlib'deki M 4 kara yolunda, kara ve hava unsurlarının katılımıyla 12. Türk-Rus Birleşik Kara Devriyesinin icra edildiği bildirildi.
Sitede oku

Milli Savunma Bakanlığı'nca (MSB), İdlib'deki M4 kara yolunda Türkiye ve Rusya askerlerinin 12. ortak kara devriyesini icra ettiği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "TR-RF Mutabakatı çerçevesinde; İdlib’deki M4 Karayolunda, kara ve hava unsurlarının katılımıyla 12’nci Türk-Rus Birleşik Kara Devriyesi icra edildi" ifadeleri kullanıldı.

Tarafları Uzlaştırma Merkezi’nden açıklama

Öte yandan Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi’nin açıklamasına göre, Rus ve Türk askerleri bugün İdlib’deki M4 karayolunda 12. ortak devriyelerini gerçekleştirdi.

Merkezin açıklamasında bugün İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesinde Halep ve Lazkiye kentlerini birbirine bağlayan M4 karayolunda 12. Rus-Türk ortak devriyesinin gerçekleştiği bilgisi verildi.

Açıklamaya göre, devriye görevi İdlib vilayetinin Ariha yerleşim birimine kadar devam etti ve yaklaşık 15 kilometrelik bir mesafede yapıldı.

Devriye konvoyunda Rusya’nın BTR-82A ve Tigr zırhlı aracı katıldı, Rus Hava Kuvvetleri’nden insansız hava araçları da konvoyu havadan izledi. Devriye görevi çerçevesindeki işbirliği ortak koordinasyon merkezi üzerinden organize edildi.

Rusya ile Türkiye arasında M4 karayolundaki ilk ortak devriye 15 Mart 2020’de gerçekleştirilmişti. Daha sonra 23 Mart, 8-15-21-28-30 Nisan ve 5-7-12-14 Mayıs tarihlerinde ortak devriye yapılmıştı.

Yorum yaz