DÜNYA

Alanya'yı Ukraynalı turistler üzerinden tehdit eden Büyükelçi Sibiha'ya sosyal medya kullanıcılarından tepki

Alanya’da Sovyet Katyuşa şarkısının çalınmasını Ukraynalılara saygısızlık olarak niteleyen ve Ukraynalı turistlerin Alanya'yı boykot edebileceği tehdidinde bulunan Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Sibiha'ya sosyal medya kullanıcıları tarafından tepki gösterildi.
Sitede oku

Nazi ordusunun Sovyet kuvvetlerine teslim olmasının 75. yıl dönümü nedeniyle Alanya’da Sovyet Katyuşa şarkısının çalınmasını Ukraynalılara saygısızlık olarak niteleyen ve Ukraynalı turistlerin Alanya'yı boykot edebileceği tehdidinde bulunan Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Sibiha'ya sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi.

Fuatcimen adlı kullanıcı, "Sayın büyükelçi zafer günü bildiğim kadarıyla sizin ülkenizde de hala kutlanıyor. Faşizme karşı kazanılan bu zaferin ülkemizde de kutlanması neden Ukrayna’ya karşı saygısızlık olsun. Faşizme karşı zafer ve Hitler'in mağlup edilmesi neden sizi bu kadar üzdü. Çok manidar" yorumunda bulundu.

​'Neredeyse Tolstoy'un kitaplarının satılmasına da kızacaksınız'

Gaffur Ağa adlı kullanıcı, tepkisini "Bu şarkının neresi dokundu anlamadım. Neredeyse Tolstoy'un kitaplarının satılmasına da kızacaksınız" sözleriyle ifade etti.

​Yusuf Taşçı ise, "Sayın beyefendi, bu nasıl sapkın bir yaklaşımdır. Kızıl Ordu'da yüz binlerce Ukraynalı şehit oldu. Ukrayna'yı Nazi işgalinden Kızıl Ordu kurtardı. 9 Mayıs zafer en az Ruslar kadar Ukraynalıların da zaferidir" diye yazdı.

​'Yanlış politikayı gözden geçirin'

İsmail Bölükbaşı, "Ukrayna halkı 9 Mayıs zaferinden mutluluk duyar. Siz bence savunduğunuz yanlış politikayı gözden geçirin!" ifadelerini kullandı.

​Emre Eren Korkmaz adlı kullanıcı da, "Almanya da dahil tüm Avrupa Nazilere karşı zaferi kutluyor, büyükelçi bey bozulmuş. Seneye Alanya'da daha kalabalık kutlamak lazım..." yorumunu yaptı.

​Ejderhan Yıldız'ın Sibiha'nın paylaşımı altındaki mesajı ise şöyle oldu: "Bu şarkının Ukraynalıları gücendirdigini bilmiyordum. Ayrıca Türkiye'de, Ruslarla Ukraynalı arasında fark olduğunu bilen çok az insan vardır (Tüm dünyada da  diyebilirim). Sitem edileceğine ulusunuzu daha fazla tanıtabilirsiniz."

​Ukraynalı Büyükelçi Sibiha Twitter açıklamasında, İkinci Dünya Savaşı'nda Sovyet kuvvetlerinin Nazi ordusu karşısında elde ettiği zaferin 75. yıldönümü olan 9 Mayıs’ta Alanya’da bir araçtan zaferin sembollerinden birisi olan Katyuşa şarkısının çalınmasını ‘provokasyon’ olarak nitelemişti.

Sibiha, “Alanya Belediyesi’nin provokatif eylemi desteklemesi milyonlarca Ukraynalıların duygularına saygısızlık göstergesidir” ifadelerini kullanmıştı.

Yorum yaz