MULTİMEDYA

Berber, kuaför ve güzellik salonları yeniden faaliyete geçti

Sitede oku
1 / 14
Koronavirüsle mücadele kapsamında 21 Mart'ta kapatılan berberler ve kuaförler bugün sabah 09.00 itibariyle hizmete başladı.
2 / 14
Beyoğlu, Kasımpaşa'da berber dükkanını açan esnaf müşterileri gelmeden iş yerini dezenfekte edip tulum giyerek siperlik taktı.
3 / 14
Yeni çalışma saatlerinden dolayı sabah 09.00 akşam 21.00 saatleri arasında çalışacağını söyleyen Doruk, "Müşterilerimizi mağdur etmemeye çalışacağız" dedi.
4 / 14
Ayrıca iş yerini açan berber Erdinç Doruk'un koronavirüsle mücadele kapsamında dükkanında 4 koltuğun olduğunu fakat bir koltuğun boş bırakılarak iki kişi çalışacağını belirtti.
5 / 14
Beşiktaş Barbaros Bulvarı'nda hizmet veren bir berber dükkanı sabahın erken saatlerinde kepenklerini açarak uzun bir aranın ardından müşterilerini kabul etti.
6 / 14
Açılma kararının son derece iyi bulduğunu belirten berber esnafı, "Çok özlemiştim mesleğimizi, yaklaşık 50 gündür kapalı haldeydik. Sıkıntılar yaşamaya başlamıştık. Açılma kararı çok iyi oldu. İnşallah memleketimiz içinde iyi olur. Uzakta oturuyoruz, o yüzden erken gelip müşterilerimizi almaya başladık" ifadelerini kullandı.
7 / 14
Konya'da, koronavirüs önlemleri kapsamında geçici olarak kapatılan kuaför, berber ve güzellik salonlarında bugün itibarıyla müşterilere hizmet verilmeye başlandı.
8 / 14
Selçuklu ilçesindeki kuaför salonunda hizmet veren ve 21 Mart’tan bu yana kapalı olan işyerini açan berber Ali Can Uysal, kararın sevincini ilk müşterisini ücretsiz tıraş ederek kutladı.
9 / 14
Hatay’da yaklaşık 2 aydır yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında iş yerleri geçici süre ile kapanan berber ve kuaförler bugün saat 09.00 itibariyle iş yerlerini açarak hizmet vermeye başladı.
10 / 14
Adana'nın Seyhan ilçesinde ise vatandaşlar berberler önünde sosyal mesafeye uyarak kuyruk oluşturdu.
11 / 14
Kuyrukta bekleyen bir müşteri sabah erken saatte geldiğini, uzun süre kuyrukta beklediğini ve 50 gündür tıraş olmadığını belirterek "Saç sakal birbirine girdi. Tıraş olmak için uzun süre kuyrukta beklemeye değer" diye konuştu.
12 / 14
İçişleri Bakanlığı'nca yayımlanan genelgeye göre berber, kuaför ve güzellik salonlarında çalışanlar maske kullanacak, müşteriler ise işleme göre maskeyi çıkarabilecek.
13 / 14
Bu iş yerleri aynı anda yan yana iki koltukta müşteri kabul edemeyecek.
14 / 14
Berber, kuaför ve güzellik salonlarında müşterinin oturacağı, temas edebileceği tüm alanlar ile zemin dezenfekte edilecek, her işlem sonrasında bu dezenfeksiyonun tekrarlanması sağlanacak.
Yorum yaz