KORONAVİRÜS

Türkiye'nin tıbbi yardım malzemeleri Somali'ye ulaştı

Türkiye'nin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele için Somali'ye ulaştırılmak üzere hazırladığı tıbbi yardım malzemelerini taşıyan askeri nakliye uçağı, Mogadişu'ya indi.
Sitede oku

Türkiye'den Somali'ye gönderilen Türk Hava Kuvvetleri'ne ait askeri nakliye uçağında sedye ve yatak gibi tıbbi malzemeler yer aldı.

Sağlık Bakanlığı ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı tarafından hazırlanan malzemeler, Etimesgut Askeri Havaalanı'nda Türk Hava Kuvvetleri'ne ait A400M tipi askeri nakliye uçağına yüklendi.

Malzemelerin üzerinde Cumhurbaşkanlığı forsu, Türkiye ve Somali bayraklarının yanı sıra Türkçe ve Somalice olarak Mevlana'nın, "Ümitsizliğin ardında nice ümitler var. Karanlığın ardında nice güneşler var" sözlerinin yer aldığı görüldü.

Türkiye'nin tıbbi yardım malzemeleri Somali'ye ulaştı

İkinci grup tıbbi yardım ulaştı

Milli Savunma Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan bilgilendirmeye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla hazırlanan ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede kullanılacak ikinci grup tıbbi yardım malzemeleri Somali'ye ulaştırıldı.

Dün gece havalanan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait uçak Somali'nin başkenti Mogadişu'ya indi.

Türkiye, Kovid-19 ile mücadele kapsamında daha önce de Somali'ye tıbbi malzeme göndermişti.

Yorum yaz