DÜNYA

Yurt dışından tahliyeler devam ediyor: Kanada, Umman ve Azerbaycan'dan getirilen Türk vatandaşları karantinaya alındı

Kanada'dan getirilen 349 Türk vatandaşı koronavirüs tedbirleri kapsamında gözetim altında tutulmak üzere Kırklareli'ndeki yurda yerleştirildi. Umman'dan getirilen 249 kişi Van'da, Azerbaycan'dan getirilen 185 kişi de Zonguldak'a gözetim altında tutulacak.
Sitede oku

CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan'ın talimat ve Dışişleri Bakanlığı'nın çalışmasıyla 59 ülkeden yaklaşık 25 bin vatandaşın, yaklaşan ramazan ayını ve bayramı evlerinde geçirebilmesi amacıyla başlatılan tahliye operasyonu devam ediyor.

Operasyon kapsamında Kanada'dan uçakla İstanbul'a getirilen 349 Türk vatandaşı, buradan otobüslerle Kırklareli'ne götürüldü. 

Vatandaşlar, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile sağlık ekiplerinin gözetiminde sağlık kontrollerinin ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Hundi Hatun Öğrenci Yurdu'na yerleştirildi. 

Yurda yerleştirilen vatandaşlar 14 gün boyunca gözlem altında tutulacak. 

Umman'dan getirilen 249 Türk vatandaşı Van'da karantinaya alındı

Kovid-19 tedbirleri kapsamında Umman'dan getirilen 249 Türk vatandaşı, Van'daki Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait öğrenci yurtlarına yerleştirildi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Kaymakcı: 76 ülkeden 32 bin Türk vatandaşı ülkeye getirildi
Ocak ayında eğitim için Umman'a giden Hacer Şengül, "Ülkemize geldiğimiz için çok mutluyuz. Virüs ortaya çıktıktan sonra seferler iptal oldu. Bir ay boyunca mahsur kaldık. Orada kaldığımız süre boyunca elçiliğimize verilen talimatla bizimle çok ilgilendiler. Bir ay sonra ülkemizdeyiz, çok mutluyuz. Hiçbir tereddüdümüz yok. Buradaki görevlilere güvenimiz tam" dedi.

Yurtlarda 14 gün gözlem altında tutulacak vatandaşların ihtiyaçları Van Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü, AFAD ve Kızılay tarafından karşılanacak.

Azerbaycan'daki 185 Türk vatandaşı Ankara'ya getirildi

Azerbaycan'daki aralarında 3 bebeğin de bulunduğu 185 Türk vatandaşı, koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında Türkiye'ye getirildi.

Yolcular, karantina sürecini geçirecekleri Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu yurduna yerleştirilmek üzere Zonguldak'a gönderildi.

Yurt dışından tahliyeler devam ediyor: Kanada, Umman ve Azerbaycan'dan getirilen Türk vatandaşları karantinaya alındı
Yorum yaz