DÜNYA

ABD'nin Ohio eyaletinde Kovid-19 tedbirleri 1 Mayıs'tan itibaren 'aşamalı olarak' kaldırılacak

Son olarak 8 bin 414 yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakasının tespit edildiği Ohio eyaletinde, karantina uygulamalarının 1 Mayıs'tan itibaren 'aşamalı olarak' kaldırılacağı bildirildi.
Sitede oku

Ohio Valisi Mike DeWine, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kovid-19 tedbirlerinin gevşetileceği mesajını vermesini takiben, eyalette uygulanan karantinanın 'aşamalı olarak' 1 Mayıs'tan itibaren kaldırılacağını ve eyaletin 'açılacağını' söyledi.

DeWine düzenlediği basın toplantısında, tedbirlerin kaldırılmasının ilk olarak resmi yönergelere uyabilecek ve çalışanların ve müşterilerin güvenliğini sağlayabilecek şirketler için geçerli olacağını söyledi.

Vali, iş yerlerinde maske takma ve sosyal mesafe kurallarına uyma zorunluluğu getirilebileceğini belirtti.

Eyalet Sağlık Bakanı Amy Acton, son açıklamasında "Önümüzdeki yol birkaç aşamadan oluşacak ve eğriyi düzleştirmemize yardımcı olmak için yüksek hijyen ve halka açık alanlarda yüz maskesi takma gibi yapabileceğiniz birçok şey var" ifadelerini kullanmıştı.

Vali DeWine, ayrıca önümüzdeki günlerde daha fazla ayrıntının kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi. Vali, 'evde kal' talimatı ve okulların yeniden açılması gibi konuların gelecek hafta ele alınacağını, öncelikle eyalet yetkilileriyle görüşmek istediğini dile getirdi.

Ohio eyaletinde son olarak toplamda 8 bin 114 Kovid-19 vakası tespit edildi ve 339 kişi hayatını kaybetti.

Eyalette 707'si yoğun bakımda olmak 2 bin 331 kişi virüs nedeniyle hastanelerde tedavi altında.

Yorum yaz