DÜNYA

Trump'ın DSÖ'ye yardımı kesmesine Zarif'ten tepki: İran'ın uzun zamandır yaşadığını şimdi tüm dünya tadıyor

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ABD Başkanı Donald Trump'ın koronavirüs pandemisiyle mücadelede tüm dünyayı yönlendiren Dünya Sağlık Örgütü'ne mali yardımı kesmesini İran'a uyguladığı 'zorbalıkla' kıyasladı.
Sitede oku

ABD Başkanı Donald Trump, 'tarihteki en ağırı' diye nitelediği yaptırımları uyguladığı İran'a koronavirüsle mücadele edebilmesi için yaptırımları kaldırmayı reddetmesinin üzerine yeni bir skandal ekledi.

Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı Dünya Sağlık Örgütü'nü (DSÖ)koronavirüs pandemisindeÇin yanlısı olmak ve ABD'yi yanlış yönlendirmekle suçlayagelen Başkan Trump'ın son olarak DSÖ'ye Amerikan fonlarını kesmesine bir tepki de Tahran'dan geldi.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Trump'ın DSÖ'ye mali yardımı kesmesini İran'a uyguladığı 'zorbalıkla' kıyasladı.

'Pandeminin ortasında DSÖ'ye fonu kesme utancı'

Twitter'dan açıklama yapan Zarif, uluslararası topluma şöyle seslendi:

"İran'ın öteden beri bildiği ve deneyimlediğini dünya yeni öğreniyor: ABD rejiminin zorbalığı, tehdit etmesi ve övüngen saçmalamaları bir tiryakilikten ibaret kalmıyor, aynı zamanda insanları öldürüyor. İran'a karşı 'maksimun baskı' gibi, pandeminin ortasında DSÖ'ye fonu kesme utancı da bir rezillik olarak baki kalacaktır." 

Trump, dünkü açıklamasında, DSÖ'nün pandeminin dünya geneline yayılmasında sorumluluğu olduğunu ve dünyayı yanılttığını savunmuştu.

Yorum yaz