MULTİMEDYA

Hayatın normale dönmeye başladığı İtalya’dan görüntüler

Sitede oku

Ülkede, hayatın normale döndürülmesi için yürürlüğe giren 'üç aşamalı plan' kapsamında bazı işletmeler açılıyor, çalışanlar iş başı yapıyor.

Normale dönüşün yavaş yavaş başladığı İtalya’nın çeşitli bölgelerinden kareler, Sputnik’in galerisinde.

1 / 10
Korona virüsünden en çok etkilenen ülkeler arasında olan İtalya’da karantina önlemleri kademeli olarak kaldırılıyor.
2 / 10
İtalya'nın Katanya kentinde açılmasına izin verilen bebek ve çocuk mağazalarından birinin maskeli ve eldivenli satıcısı
3 / 10
İtalyan Ulusal Sağlık Enstitüsü’nden Bulaşıcı Hastalıklar Direktörü Gianni Rezza, ülkede hayatın normale döndürülmesi için üç aşamalı planın uygulamaya sokulduğunu duyurmuştu. Pazartesi açıklanan plan dahilinde, bazı işletmelerin açılması ve çalışanların iş başı yapmasının ‘ikinci aşamaya geçmeden önce deneme amaçlı’ olduğu belirtildi.
4 / 10
İkinci aşamanın, 3 Mayıs’tan sonra uygulanması öngörülüyor.
5 / 10
Venedik Belediyesi tarafından kanallarda yürütülen dezenfeksiyon çalışmaları.
6 / 10
İtalya Başbakanı Giuseppe Conte’nin imzaladığı kararnameyle beraber, ülkede bazı işletmelerin yeniden açılmasına izin verildi. Fotoğrafta: Venedik'teki manav dükkanından bir kare.
7 / 10
Yeniden açılmasına izin verilen işletmeler arasında kitapçılar, çamaşırhaneler, kırtasiye dükkanları, bebek ve çocuk mağazaları yer alıyor.
8 / 10
İtalya’da salgından en çok etkilenen Lombardiya ve Veneto bölgelerinde ise kitapçıların ve kırtasiyelerin açılmasına henüz izin verilmiyor.
9 / 10
İtalya'nın Veneto kentinde faaliyet gösteren deniz otobüsünün maskeli yolcuları.
10 / 10
Yeni kararname kapsamında, yeniden açılan işletmelerin sosyal mesafe ve dezenfeksiyon kurallara uyması gerekiyor. Fotoğrafta: Başkent Roma'daki çocuk mağazasının sahibi malları yerleştiriyor
Yorum yaz