MULTİMEDYA

Koronavirüs yüzünden yaşamı zorlaşan evcil hayvanlar nasıl korunuyor?

Sitede oku

Evlerdeki kedi köpek gibi memeli hayvanlardan insanlara Covid-19 geçmeyeceğinin altını çizen uzmanlar, diğer taraftan hayvanların aynı insanların birbirleriyle ya da nesnelerle temaslarındaki gibi mekanik olarak “taşıyıcı” olabileceği riskine işaret ediyor. Bu nedenle de insanlar virüsten nasıl korunuyorsa aynı şekilde evcil canların da korunmaları gerektiği belirtiliyor. Uzmanlar ayrıca ''koronavirüs hastaları nasıl maske takıp virüsü diğer insanlara geçirmemeleri için uyarılıyorsa, hayvanlarla da temas etmemeli” uyarısında bulunuyor.

Dünyanın dört bir yanından salgın sırasında evcil hayvanların görüntüleri, Sputnik’in seçkisinde.

1 / 10
İnsanlar kendileri ya da aile fertleri virüsten nasıl korunuyorsa aynı şekilde evcil canların da korunmaları gerektiği belirtiliyor.
2 / 10
Bazı insanlar, evcil hayvanlarını koronavirüsten korumak için kendilerine maske takıyor. Fotoğraf: Los Angeles'te görüntülenen maskeli bir köpek
3 / 10
Kedi ve köpeklerle birlikte yaşayan insanların bağışıklık sistemlerinin daha güçlü olduğuna dair birçok araştırmanın olduğuna dikkat çeken uzmanlar, koronavirüs ile mücadelede güçlü bağışıklığın önemini de hatırlatıyor.
4 / 10
Çin'in başkenti Pekin'de maske ve ayakkabıyla gezdirilen bir köpek.
5 / 10
Filistinli bir ressam, kedisine maske takarken
6 / 10
Çin'in Şanghay kentinde bir adam maskeli köpekleri görüntülerken
7 / 10
Çin'in başkenti Pekin'de gezdirilen maskeli köpek.
8 / 10
Rusya'nın başkenti Moskova'da maskeli köpek gezdiren kadınlar
9 / 10
New York'ta ayakkabı giyen köpeğini gezdiren bir adam.
10 / 10
Maskeli köpek, Kolombiya.
Yorum yaz