AKŞAM POSTASI

Doğal alanların ticari faaliyete açılmasına Mimarlar Odası’ndan tepki: Virüs fırsatçılığı yapıyorlar

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Atilla Güner’le Akşam Postası’nda, “Türkiye salgınla uğraşırken bir taraftan mücadele devam ederken bir virüs fırsatçılığı gibi bir yönetmelik yayınlandı. Kaz Dağları’ndaki altın madenciliği gibi bu doğal alanlar da madencilik ve ticari faaliyetler için açılıyor. Bu bir talandır” dedi.
Sitede oku

Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ ile doğal koruma alanlarının ticari faaliyetlere açıldığı iddia edilmişti.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, RS FM’de Atilla Güner’le Akşam Postası yayınında kararı yorumladı:

“Türkiye salgınla uğraşırken bir taraftan mücadele devam ederken bir virüs fırsatçılığı gibi bir yönetmelik yayınlandı. Bu attığımız uluslararası sözleşmelere aykırı bir karar. ‘Bunları istediğimiz gibi yapılaşmaya açarız’ diye bir karar olamaz. Kaz Dağları’ndaki altın madenciliği gibi bu doğal alanlar da madencilik ve ticari faaliyetler için açılıyor. Bu bir talandır.”
Yorum yaz