DÜNYA

İçişleri Bakanlığı'ndan 81 il valiliğine yazı: Toplu asker uğurlama törenlerine geçici süreyle izin verilmesin

Ankara, Konya, Gaziantep ve birçok ilden kalabalıklar tarafından askere uğurlanma videoları gelirken, İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğinden toplu asker uğurlama törenlerine geçici süreyle izin verilmemesini istedi.
Sitede oku

Koronavirüs pandemisiyle mücadele için Türkiye'de sosyal mesafe ve evde kal kampanyaları resmen uygulanırken, çeşitli iller kalabalıkların asker uğurlamasına sahne oldu.

Ankara, Konya, Gaziantepve birçok ilde asker uğurlaması gerçekleşti. Ankara AŞTİ’deki bir grup,  “En büyük asker bizim asker” diyerek yakınlarını askere uğurladı.  Konya’da asker uğurlaması sırasında meşaleler yakıldı.

Dün İçişleri Bakanlığı, uğurlamalar hakkında şu uyarıda bulundu:

“Vatandaşlarımızın dikkatine. Koronavirüsün ülkemizde yayılmasını engellemek için uygulanan kurallardan sosyal mesafe kuralını asker uğurlamalarında da uygulamalıyız.” 

Bugün İçişleri Bakanlığınca 81 il valiliğine gönderilen yazıda, 'toplu asker uğurlama törenlerine geçici süreyle izin verilmemesi' istendi.

Gaziantep Valisi Davut Gül, uğurlama yapanlar hakkında yasal işlem yapılacağını açıkladı:

“Asker uğurlama törenleri salgın hastalık riskini arttırdığından yasaklanmıştır. Yasağa uymayanlarla ilgili adli ve idari işlem yapılacaktır.”

Yorum yaz