MULTİMEDYA

Korovavirüs salgınıyla mücadele eden İtalyanlar karantina altında nasıl yaşıyor?

Sitede oku

Sputnik muhabirlerinin Milano ve Sicilya'da çektiği görüntüler, İtalya halkının zor karantina günlerini nasıl geçirdiğini gözler önüne seriyor.

1 / 9
Sosyal ağlarda #iorestoacasa (evde kalıyorum) etiketli bir kampanya başlatıldı. Milano ve ülkenin birçok bölgesinde parklar kapatıldı. Şehirlerin belediye başkanları vatandaşlara evlerinden çıkmamaları çağrısı yaptılar. Fotoğrafta: Sicilya'da karantin
2 / 9
İmkanı olan tüm kurumlar çalışananlarının İnternet üzerinden evden çalışmalarına izin verdi, diğerleri ise personelinin toplum taşıma araçlarını kullanmasını mümkün olduğunca en aza indirmeye çalışıyor.
3 / 9
Tütüncü dükkanları, eczane ve gıda ürünlerinin satıldığı marketler haricinde bütün mağazalar ve AVM'ler kapalı, şehirler ıssızlaşmış durumda.
4 / 9
Neredeyse tüm marketlere aynı anda sadece birkaç kişinin girmesine izin veriliyor, geri kalanlar ise dışarıda sıra bekliyor. İnsanların birbirinden bir metrelik mesafede durması lazım, ama mümkünse 2-3 metrelik mesafe korumayı tercih ediyorlar. Fotoğrafta: Milano'da marketin giriş kapısında sıra bekleyen insanlar.
5 / 9
Marketlerde meyve-sebze var, raflar dolu. Normalden daha az sayıda indirimli ürün ve kampanyalara rastlanılıyor, ancak panik yok. İnsanlar market arabalarını ağzına kadar dolduruyor, ancak bu durum daha çok hafta için tek seferde gıda ürünlerini satın alma durumuna benziyor.
6 / 9
Çocuk oyun alanları ve parklar 'Koronavirüs salgını nedeniyle kapalı' uyarısının yazıldığı bantlarla çevrili. Fotoğrafta: Sicilya'daki bir çocuk oyun alanı
7 / 9
Sicilya'daki bir çocuk oyun alanı
8 / 9
Kilise ayinleri televizyon veya Youtube üzerinden canlı yayında izlenebiliyor. Halka açık düğün veya cenaze törenleri düzenlenmez oldu, böyle törenlere artık sadece en yakın akrabalar katılabiliyor. Fotoğrafta: Milano'daki bir kilise
9 / 9
Sicilya'da karantin
Yorum yaz