DÜNYA

İspanya'da İtalyan turistte koronavirüs tespit edildi

El Pais gazetesinin aktardığına göre İspanya sağlık yetkilileri Kanarya Adaları'ndaki bir otelde İtalyan turistte koronavirüse rastlandığını, bu sebeple yüzlerce turiste test yapıldığını açıkladı.
Sitede oku

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Avrupa'da İtalya'da 7 can almasının ardından son verilere göre 3 koronavirüs hastasının bulunduğu İspanya'dan yeni bir vaka haberi geldi. 

El Pais gazetesinin aktardığına göre anakaradan uzak bir bölge olan Kanarya Adaları'ndaki Tenerife'de bir otelde önceki gün İtalyan turistte koronavirüse rastlandı. Bu sebeple 1000'e yakın kişi karantinaya alındı. Kanarya Adaları'ndaki sağlık yetkilileri "Hastaya temas edenleri kontrol ediyoruz" dedi.

İtalyan turistin eşinde de koronavirüs çıktı

İspanya Hükümet Sözcüsü Maria Jesus Montero da haberi doğruladı. Montero ikinci bir koronavirüs testine kadar tüm misafirlerin otelden çıkmayacağını ve gerekli önlemlerin alınacağını duyurdu. Montero koronavirüs teşhisi koyulan hastanın eşinin testinin de pozitif çıktığını söyledi. 

Sağlık Bakanlığı 1 Şubat'ta Kanarya Adaları'nda ülkenin ilk yeni tip koronavirüs vakasının tespit edildiğini duyurmuştu.

 

 

Yorum yaz