DÜNYA

Almanya'nın Hanau kentinde iki kafeye silahlı saldırı: 11 kişi hayatını kaybetti

Almanya'nın Hanau kentinde iki nargile kafeye, iki silahlı saldırgan tarafından düzenlenen saldırıda 11 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
Sitede oku

Polis kaynaklarından aktaran Hessenshau kanalı, Almanya'nın Hessen eyaletindeki Hanau kentinde bulunan iki nargile kafeye iki saldırgan tarafından silahlı saldırı düzenlendiğini bildirdi.

Güney Hessen Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, saldırı Heumarkt ve Kurt Schumacher caddeleri üzerindeki iki ayrı yerde gerçekleşti.

Saldırıda 11 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Medya kaynakları, saldırganların ilk olarak kent merkezindeki bir bara ateş açtığını daha sonra kentin Kasselstadt bölgesindeki başka bir bara yöneldiğini kaydetti.

Bild, Kesselstadt'ın ana meydanı Kurt-Schumacher-Platz'da da silah seslerinin duyulduğunu belirtti.

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerinin yanında olduklarını ve yaralılara da acil şifalar dilediklerini belirtti.

Bild gazetesi: Saldırgan aşırı sağcı Tobias R. 

Saldırıyı gerçekleştiren kişi ise yanında henüz tespit edilemeyen başka bir kişiyle birlikte Hanau'daki evinde ölü bulundu. 

Bild gazetesi ise silahlı saldırıyı yapan kişinin aşırı sağcı Tobias R. olduğunu yazdı. Saldırganın geride aşırı sağcı fikirlerinin yer aldığı bir mektup ve saldırıyı üstlendiği bir video kaydı bıraktığı iddia edildi. 

 

Yorum yaz