DÜNYA

Selvi: AK Parti kulisleri dalgalandı, Adıyaman milletvekilleri 'Bizim pekmezler Erzurum'un hesabına yazılmış' dedi

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bizim bazı arkadaşlar sağ olsunlar ara sıra dut pekmezi gönderirler. Ben her sabah bir kaşık dut pekmezi alırım. Çünkü kan yapar. Ağırlıklı olarak Erzurum'dan" şeklindeki açıklamasının AK Parti kulislerindeki yansımalarını aktardı.
Sitede oku

Abdulkadir Selvi, Hürriyet'te 'FETÖ’yle değil, AK Parti’yle mücadele ettiler' başlığıyla yayımlanan yazısında Cumhurbaşkanı RecepTayyipErdoğan'ın, "Koronavirüse karşı nasıl önlem alıyorsunuz?" şeklindeki soruya "Bunu sağlıkçılar da söylüyor. Yine de üşütmeyin. Aman ateşe falan dikkat edin. Tabii bunlar belirtileri. Hepsinden öte kendinize güvenin. Gıdalarınıza dikkat edin. Bizim özel bazı tedbirimiz var mı derseniz, öyle bir tedbir inanın yok. Vücudu güçlü tutacağız. Bizim bazı arkadaşlar sağ olsunlar ara sıra dutpekmezi gönderirler. Ben her sabah bir kaşık dut pekmezi alırım. Çünkü kanyapar. Ağırlıklı olarak Erzurum'dan"yanıtını verdiğini hatırlattı.

Selvi, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüse karşı özel bir önleminin olmadığını ancak her sabah bir kaşık dut pekmezi içtiğini söylemişti. Erdoğan, 'Ağırlıklı olarak Erzurum’dan' demişti. Erdoğan’ın her sabah bir kaşık içtiği pekmez, ünlü Karnavas dut pekmeziymiş. 

Erdoğan’ın Erzurum’u adres olarak göstermesi AK Parti kulislerini dalgalandırdı. Erzurum milletvekillerinden cağkebabı ve oltu taşından tespih isteyenler artık pekmez talep etmeye başladı. Pekmezleriyle iddialı olan Adıyaman milletvekillerinden cevap geldi. 'Biz de Külliye’ye pekmez gönderiyorduk. Ama demek ki bizim pekmezler, Erzurum’un hesabına yazılmış' diye itiraz ettiler.

İş tatlıya bağlandı ama espriler de birbirini kovaladı. Kulislerde en çok tutanı ise 'AK Parti’de milletvekili adaylarına pekmez içip içmediği de sorulacak' esprisi oldu."

Yorum yaz