MULTİMEDYA

National Interest’e göre dünyayı yarım saatte yok edebilecek denizaltılar

Sitede oku

Dergideki makaleye göre, bu denizaltılar o kadar güçlü ki, tek bir tanesi dahi şehir büyüklüğünde 288 hedefi radyoaktif küle dönüştürebilir. Bu denizaltılar ve silahları, üçüncü dünya savaşı olması halinde medeniyetin sonunu pizza siparişinin teslim edilmesinden daha kısa bir sürede getirebilir.

Listede yer alan Rus ve Amerikan denizaltıları, Sputnik'in galerisinde.

1 / 7
Rusya'nın Kuzey Filosu'na ait olan proje 885M Yasen kapsamında üretilen çok amaçlı nükleer Severodvinsk denizaltısı. Makalenin yazarına göre, Yasen-M denizaltısı ABD’nin doğu kıyısının iki bin kilometrelik kısmına ulaşabilir ve bu mesafeden Büyük Göller uzaklığındaki hedefleri imha edebilir.
2 / 7
Amerikan Ohio sınıfı USS West Virginia denizaltısından Trident II D-5 balistik füzesinin fırlatılış anı.
3 / 7
Proje 955 kapsamında üretilen ve Rusya'nın Kuzey Filosu'na ait olan Borey sınıfı K-535 Yuriy Dolgorukiy isimli 4. nesil stratejik amaçlı nükleer denizaltı mürretebatı görev başında. Borey denizaltıları, ‘dünyanın en sessiz balistik füze denizaltıları’ olarak nitelendiriliyor.
4 / 7
Gelecek yıl inşa edilip 2031 yılında kullanıma geçirilmesi planlanan Amerikan Columbia sınıfı denizaltının resmi.
5 / 7
Amerikan Ohio sınıfı USS Florida denizaltısında dürbünle bakan ABD'li subay.
6 / 7
Proje 667BDRM Delfin kapsamında üretilen Rus stratejik amaçlı Verhoturye nükleer denizaltısından Sineva balistik füzesinin fırlatılış anı.
7 / 7
Amerikan Ohio Replacement denizaltısının resmi.
Yorum yaz