DÜNYA

Almanya'dan 'Yüzyılın Anlaşması' hakkında yorum: Sorulara yol açıyor

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, ABD Başkanı Donald Trump’ın Ortadoğu barış planına ilişkin önerinin sorulara yol açtığını belirtti.
Sitede oku

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, yaptığı yazılı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın açıkladığı İsrail-Filistin kalıcı barış planını titiz bir şekilde inceleyeceklerini, tüm partnerlerin de bunu yapacaklarını varsaydıklarını ifade etti.

Yalnızca her iki taraf için kabul edilebilir, müzakere edilen iki devletli çözümün İsrailliler ile Filistinliler arasında kalıcı barışı getirebileceğini vurgulayan Maas, bu temelde çok uzun süre durmuş olan Ortadoğu barış sürecine yeni bir ivme kazandırmayı amaçlayan her bir atılımın memnuniyetle karşılanması gerektiğini dile getirdi.

"ABD’nin önerisi sorulara yol açıyor" ifadelerini kullanan Maas, bu soruları şimdi Avrupa Birliği'ndeki (AB) partnerlerle görüşeceklerini vurguladı.

Maas, bu soruların, ihtilaftaki tarafların bir müzakere sürecine katılmalarını ve önerinin uluslararası kabul edilen parametrelerle nasıl ilişkili olduğunu içerdiğini kaydetti.

Yorum yaz