MULTİMEDYA

2019 Yapı Sanatı Fotoğraf Yarışmasının finalistleri ve kazananları

Sitede oku

İngiltere'de bulunan ve mimar ve inşaat sektörü çalışanlarını bünyesinde toplayan uluslararası meslek örgütü Chartered Institute of Building (CIOB) tarafından bu yıl 11.’si düzenlenen Yapı Sanatı (The Art of Building) Fotoğraf Yarışması, yapıların yaratıcılık ve güzelliklerini sergilemeyi amaçlıyor.

Bu yılki yarışmada dereceye giren çalışmalardan bazıları, Sputnik’in galerisinde.

1 / 12
Halkın Seçimi ödülü Rusya'nın başkenti Moskova'da yeni yapılan bir metro istasyonunu fotoğraflayan Alexandr Bormotin'in oldu.
2 / 12
İspanya'nın Valencia şehrindeki "Sanat ve Bilim Kenti" kompleksini fotoğraflayan Pedro Luis Ajuriaguerra Saiz ise Jüri Ödülü'ne layık görüldü.
3 / 12
Yarışmanın finalistlerinden Alman fotoğrafçı Volker Sander'in "Renkli Karışım" isimli çalışması.
4 / 12
Portekizli fotoğrafçı Jose Pessoa Neto'nun çektiği Porto kentindeki Eiffel Köprüsü'nün (diğer adıyla Dom Luís I Köprüsü) fotoğrafı, yarışmanın finalistleri arasına girdi.
5 / 12
İngiliz fotoğrafçı Adam Regan'ın İngiltere'de Doğu Sussex'te çektiği Bexhill Çardağı fotoğrafı, yarışmanın finalistleri arasında yer aldı.
6 / 12
Yarışmanın finalistlerinden İngiliz fotoğrafçı Jonathan Walland'ın Londra'daki Bank semtinin gece manzarası.
7 / 12
Finalistlerden Debdatta Chakraborty'nin Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'daki bir kübist yapıda çektiği fotoğraf.
8 / 12
Yarışmanın finalistleri arasına giren Perulu fotoğrafçı David Martin Huamani Bedoya'nın "Deniz ve İnsanlar" fotoğrafı. Çalışması hakkında konuşan Bedoya, "İnsanın doğaya müdahalesi her zaman kötü olmuyor. Bu fotoğraf doğanın sükunetini ve insanların onun keyfini çıkarabileceği bir balkonu gösteriyor" ifadesini kullandı.
9 / 12
2019 Yapı Sanatı Fotoğraf Yarışmasının finalistlerinden İspanyol fotoğrafçı Agnese Sanvito'nun Muralla Roja (Roze Duvar) isimli çalışması.
10 / 12
Yarışmanın finalistlerinden Alman Volker Sander'in "İş Başında" çalışması.
11 / 12
Yarışmanın finalistlerinden Polonyalı fotoğrafçı Grzegorz Tatar'ın Aksonometri (eksen ölçümü) çalışmasında Polonya'nın Wroclaw şehrindeki Ulusal Müzik Forumu'nun girişi havadan görüntülendi.
12 / 12
Yarışmanın finalistlerinden Rus fotoğrafçı Olya Pegova'nın başkent Moskova'da çektiği Kunststück isimli fotoğraf.
Yorum yaz