DÜNYA

Elazığ'da çökme riski olan 5 katlı bina yıkılıyor

Elazığ'da çökme riskiyle boşaltılan 27 yıllık Altınbaş Apartmanı yıkılıyor. Saat 18.20'de başlayan yıkım işlemlerinin 4-5 saat sürbileceği açıklandı. Malatya'da da çökme riski olan 2 binanın boşaltıldığı belirtildi.
Sitede oku

Elazığ depremi sonrası çok riskli olarak tesipt edilen Mustafa Paşa'daki zemin ve giriş katla birlikte 7 katlı olan, 27 yıllık Altınbaş Apartmanı'nın yıkım işlemleri başladı.

Bugün eşyalarını almak için binaya giren apartman sakinleri binada meydana gelen sarsıntılarla birlikte duydukları çatırdama sesleri üzerine binanın yıkımına karar verildi. Bina saat 17.00 sıralarında boşaltıldı.

Necdet Doğan Caddesi'ndeki binanın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevlilerince yapılan incelemelerin ardından yıkımına karar verildi. Yıkım işlemi ise 18.20'de başladı.

Binada yıkım öncesi elektrik kesildi 

İş makinesini kullanan teknisyenin can güvenliği, yangın çıkma olasılığının önüne geçmek ve bölgedeki elektirik hatlarına zarar verilmemek adına elektrik kesildi.

AFAD, itfaiye ve polis ekiplerinin sevk edildiği bölgede geniş güvenlik önlemleri alınırken, binanın bulunduğu cadde yaya ve araç trafiğine kapatıldı.

Boşaltılan 7 katlı binanın vinç ile yıkımına kontrollü bir şekilde başlandı.

Elazığ'da 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrası enkaz altındaki son bir kişinin cansız bedenine ulaşılmasının ardından bugün arama kurtarma işlemleri sona erdi. Çalışmalar yerini bölgedeki riskli binaların tespit ve yıkım işlemlerine bıraktı.

6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Malatya'da da kolonları patlayan 2 bina boşaltıldı.

 

Yorum yaz