DÜNYA

Depremzedeler için seferber olan belediyeler, bölgeye yardım ve arama-kurtarma ekipleri yolladı

Irak, Suriye ve Lübnan'da bile hissedilen 6.8 büyüklüğündeki depremin merkezi olan Elazığ'a ve etkilenen diğer bölgelere yardım ve arama-kurtarma ekipleri göndermek için birçok belediye seferber oldu.
Sitede oku

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi duyurdu:

"İBB arama kurtarma, yardım ve lojistik ekibi deprem bölgesine hareket etti. Ekipte 10 arama kurtarma aracı, 3 bin kişiye hizmet verecek yemek tırı, su tankı, soğuk gıda kamyonu, açık kasa kamyonlar, 66 itfaiye personeli, 8 aşçı, 8 şoför ve iki yardımcı personel yer alıyor."

CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş bir dizi açıklama yaptı:

"3 karavan, 1 çok maksatlı kurtarma aracı, 1 kurtarma aracı, 1 komuta otobüsü, 2 adet hizmet aracı, 3 K9 köpeği ve 1 K9 aracı olmak üzere 9 aracımız ve 40 personelimiz ihtiyaç halinde Elazığ’a hareket etmek üzere hazır beklemektedir. Yetkili merciler ile irtibat halindeyiz."

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer açıkladı:

CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi"Başkanımız @SecerVahap'ın talimatıyla; içinde 2 arama kurtarma köpeği ve 3 arama kurtarma aracı da bulunan 11 kişilik ekibimiz, #deprem bölgesindeki kayıpları azaltmak üzere yola çıktı. Daima yanınızdayız #Elazığ, #Malatya" dedi.

CHP'li Adana Büyükşehir Belediyesi'nden "Elazığ şehrimizde yaşanan ve hepimizi üzen deprem dolayısıyla 4 itfaiye aracımız, arama-kurtarma araçlarımız ve ekiplerimiz, hizmet araçlarımızdan oluşan ekibimiz acil olarak #Elazığ'a gitmek üzere yola çıktı. Takviyelerimiz devam etmekle birlikte her türlü yardıma hazırız" açıklaması geldi.

MHP'li Manisa  Büyükşehir Belediyesi de Elazığ'a yardıma gittiklerini gösteren ve "Geliyoruz" diye seslenen videolar paylaşıldı.

​AK Partili Ordu Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler duyurdu:

"3000 battaniye, 4000 uyku seti, 3000 çocuk bezini taşıyan bir yardım tırı, bir mobil yemek tırı ve kışlık kıyafet malzemelerini yüklediğimiz tır da dahil toplam 3 adet tırımız ve arama kurtarma araçlarımız #Elazığ'a doğru yola çıktı. Yardım elini uzatan herkese teşekkür ederim."

Yorum yaz