DÜNYA

Rus Dışişleri: İran'ın Irak'taki ABD hedeflerine saldırısı artan gerilimin kanıtı, bu konuda uyarmıştık

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, İran'ın Irak'taki ABD hedeflerine düzenlediği füze saldırılarının bölgede artan gerilimin bir kanıtı olduğunu ve Moskova'nın daha önce bu konuda uyarıda bulunduğunu belirtti.
Sitede oku

Rus Eho Moskvı radyosuna demeç veren Mariya Zaharova, İran'ın Irak'taki Amerikan askeri hedeflerine düzenlediği saldırıları yorumladı.

Zaharova, "Mevcut durumda, en başında söylediğimiz şeyin, yani gerilimin tırmandığını görüyoruz. Biz tam da bundan söz etmiştik" ifadelerini kullandı.

'Ortadoğu'daki Rusların net sayısını çıkarmaya çalışıyoruz'

Zaharova, Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın Ortadoğu'daki Rusların net sayısını belirlemek için çalışma yürüttüğünü de söyledi.

Zaharova, "Yaklaşık rakamı biliyoruz. Elçiliklerle irtibata geçtik, net sayıyı çıkarmak için çalışıyorlar. Konsolosluk kayıtlarında bulunanlar olduğu gibi, oralarda çalışmalarına rağmen kayıtlarda bulunmayan kişiler de var" dedi.

'ABD'nin mevcut uluslararası hukuk sistemini bypass etmesinin sonucu'

Zaharova, İran'ın saldırılarının ABD'nin mevcut uluslararası hukuk sistemini bypass etmesinin sonucu olduğunu da vurguladı.

Rus Dışişleri Sözcüsü sözlerini şöyle sürdürdü: "Tüm bunlar yaşanıyor zira ABD, kendisini ayrıcalıklı olarak tanımlayarak BM'yi ve tüm ilgili kurumlarını, BM tüzüğünü, tüm BM kararlarını kapsayan uluslararası hukuk zemininden, uluslararası hukuk sisteminden kendisini soyutladı. Dolayısıyla tüm bu gelişmeler, uluslararası hukuk sisteminin bypass edilmesi nedeniyle yaşanıyor."

Yorum yaz