DÜNYA

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü görevden alındı

Hazine ve Maliye Bakanlığı Personel Genel Müdürü Şinasi Yurdakul, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Sadettin Parmaksız, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Çolak görevlerinden alındı.
Sitede oku

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Adli Tıp Kurumu, MadenTetkikveAramaGenelMüdürlüğü, ElektrikÜretimA.Ş. Genel Müdürlüğü, Türkiye Petrolleri A.O. Genel Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama kararlarına göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı Personel Genel Müdürü Şinasi Yurdakul, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü SadettinParmaksız, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı MuammerÇolak, Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı MustafaÇolak ve Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Erginİçenligörevlerinden alındı.

Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Ayşe Berrin Dikmelik, Kamu Mali Yönetim ve Dönüşüm Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcıları Murat Uğurlu, AliKaratürk, AbdulkadirBahadırYıldız, Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcıları ZekiBalta, ArifYıldırım, Kamu Sermayeli Kuruluş ve İşletmeler Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı EdipYılmaz, Mülga Sigortacılık Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcıları GökhanKarasu, MuratKayacı, Personel Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcıları HasanKaymak, MehmetBahattinAkçay, MehmetMurat, AtillaMehmetYardımcı ve HalitTutak, Finansal Piyasalar ve Kambiyo Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı AhmetMüfitArberk de görevlerinden alındı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Başmüfettişliklerine Hakan İnce, Cemali Oktay ve Celal Şahin, Vergi Müfettişliklerine ise AbdulkerimÜçok ve SinanAksu atandı.

Adli Tıp Kurumu Altıncı Adli Tıp İhtisas Kurulu Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Üyeliğine İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi AlperenBıkmazer görevlendirildi.

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğünde açık bulunan Doğu Anadolu Bölge Müdürlüğüne Çetin Kartal, Doğu Karadeniz Bölge Müdürlüğüne BülentTosun, Ege Bölge Müdürlüğüne AytekinTürkel, Marmara Bölge Müdürlüğüne BurhanettinYüce, Orta Anadolu 4. Bölge Müdürlüğüne ise UğurÇakar'ın atamaları yapıldı.

Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdür Yardımcılığına Zafer Sümengen, Türkiye Petrolleri A.O. Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine AlparslanBayraktar getirildi.

Artvin İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci ve Kars İl Milli Eğitim Müdürü GökhanAltun görevlerinden alındı.

Ticaret Bakanlığında açık bulunan Ticaret Başmüfettişliğine Murat Şanlı, Karayolları Genel Müdürlüğü I. Hukuk Müşavirliğine ise DilekKarayol atandı.

Yorum yaz