MULTİMEDYA

National Interest'e göre, dünyanın en güçlü donanmaları

Sitede oku

Her yıl hazırlanan sıralamanın zirvesine bu sene ABD Deniz Kuvvetleri otururken, Çin ve Rusya sırasıyla ikinci ve üçüncü oldu. National Interest'e göre, dünyanın en güçlü beş donanması ile ilgili bilgiler, Sputnik'in galerisinde.

1 / 10
Listenin 5. sırasındaki Japonya Deniz Öz Savunma Kuvvetleri’nin envanterinde 114 gemisi bulunuyor. Bunlar arasında en önemli yeri donanmanın omurgası durumundaki 46 destroyer tutuyor. Fotoğrafta: Japon Suzutsuki destroyerinde görev alan asker.
2 / 10
18 denizaltına sahip Japon donanması dünyanın en iyileri arasında yer alıyor. Fotoğrafta: Japon donanmasına ait olan Yukishio denizaltısı tatbikat sırasında.
3 / 10
İngiltere Kraliyet Donanması, National Interest'in hazırladığı listenin dördüncü sırasında yer aldı. İngiltere Silahlı Kuvvetleri’nin büyük bir bölümünde olduğu gibi son yıllarda donanmada da kademeli olarak küçülmeye gidiliyor. Fotoğrafta: İngiltere Kraliyet Donanması'na ait HMS Bulwark indirme gemisinin güvertesinde düzenlenen etkinliğe katılan askerler.
4 / 10
İngiliz donanmasının envanterinde üç büyük indirme gemisi, 19 fırkateyn ve destroyer, 7 nükleer saldırı denizaltısı ve balistik füze donanımlı dört denizaltı bulunuyor. Fotoğrafta: İngiliz donanmasına ait HMS Dragon destroyeri ve Lynx helikopteri tatbikat sırasında
5 / 10
Çin Deniz Kuvvetleri, National Interest dergisinin en güçlü donanmalar sıralamasında ikinci sırada yer aldı. Çin donanmasının gelişimi, ülkenin 1989 yılından bu yana büyüyen ekonomisi ve buna bağlı olarak savunma bütçesini yaklaşık on kat artırması sayesinde mümkün olabildi.
6 / 10
Rusya Deniz Kuvvetleri dünyanın en güçlü donanmaları arasında üçüncü sırada. National Interesr dergisinin yazısında Rusya'nın geleneksel olarak bir kara gücü olmasına rağmen, Sovyet donanmasının büyük bir bölümünü devraldığı vurgulandı. Fotoğrafta: Rus Deniz Kuvvetleri'ne ait Urengoy küçük denizaltı karşıtı gemisinde görev alan askerler, askeri geçit töreninin provası sırasında.
7 / 10
Yeni gemilerin hizmete sokulduğu donanmada eski gemiler de modernize ediliyor. Rus donanması bir uçak gemisi, beş kruvazör, 13 destroyer ve 52 denizaltıdan oluşan 79 büyük gemiye sahip.
8 / 10
Çin donanması şu anda bir uçak gemisi, üç indirme gemisi, 25 destroyer, 42 fırkateyn, 8’i nükleer olmak üzere yaklaşık 50 denizaltına sahip bulunuyor. Fotoğrafta: Çin Deniz Kuvvetlerine ait 094 Proje Long March 15 denizaltısı.
9 / 10
Dünyanın en güçlü donanmaları arasında ABD Deniz Kuvvetleri ilk sırada yer alıyor. National Interest dergisinin yazısında dünyada en fazla gemiye sahip olan ABD dışında, başka hiçbir donanmanın Pasifik, Atlantik ve Hint okyanuslarının yanı sıra Akdeniz ve Basra Körfezi’nde sürekli faaliyet yürüten küresel erişime sahip olmadığına dikkat çekiliyor. Fotoğrafta: ABD Deniz Kuvvetlerine ait olan USS Gonzalez destroyeri.
10 / 10
ABD Donanması 10 uçak gemisi, 9 indirme gemisi, 22 kruvazör, 62 destroyer, 17 fırkateyn ve 72 denizaltına sahip. Fotoğrafta: Ortak tatbikatta yer alan USS Ronald Reagan uçak gemisi ile USS Chancellorsville kruvazörü.
Yorum yaz