DÜNYA

Rusya ve Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusundaki 12. ortak kara devriyesi tamamlandı

Türk ve Rus askerlerinin, Fırat’ın doğusundaki Kamışlı-Derik kesiminde gerçekleştirdiği 12. kara devriyesi tamamlandı.
Sitede oku

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türk ve Rus kuvvetleri arasında 12. ortak devriyenin gerçekleştirildiğini açıkladı.

Açıklamada, "Fırat’ın doğusunda Türk ve Rus askeri unsurlarının Kamışlı-Derik sektöründe dörder araç ve İHA’larla iştirak ettiği on ikinci ortak kara devriyesi planlandığı gibi icra edildi." ifadelerine yer verildi.

Rusya'dan açıklama

TSK’nın ardından Rusya Savunma Bakanlığı’ndan da, Soçi mutabakatı kapsamında iki ülke askerlerinin Suriye'nin kuzeydoğusunda gerçekleştirdiği 12. ortak kara devriyesinin tamamlandığı açıklaması yapıldı.

Rusya Savunma Bakanlığı yetkilileri, Kamışlı’nın ‘birkaç on kilometre kuzeyinde’ gerçekleştiğini söyledikleri devriyenin 2 saat sürdüğünü ve 50 kilometreyi aşkın yol alındığını kaydetti. Ortak devriyenin tamamlanmasından sonra hem Rus hem de Türk güçlerinin konuşlanma yerlerine geri döndükleri belirtildi.

Rusya ve Türkiye’den toplam sekiz kara aracının yer aldığı devriyeye Orlan-10 tipi Rus yapımı insansız hava aracının (İHA) yol gösterdiği de verilen bilgiler arasında.

22 Ekim'de Rusya ile Türkiye arasında Soçi’de varılan mutabakat kapsamında, Suriye'nin kuzeydoğusunda, sınırın 10 kilometre güneyine kadar olan bölgede Türk-Rus ortak devriyelerin yapılmasına karar verilmişti.

Soçi'de üstünde uzlaşılan mutabakata göre YPG’nin sınırın 30 kilometre güneyine çekilmesi gerekiyordu. Ortak devriyeler ile bunun gerçekleşip gerçekleşmediği de netleştirilmeye çalışılıyor. Ayrıca sınırın Suriye tarafındaki yerleşim yerlerindeki durum inceleniyor.

Yorum yaz