DÜNYA

Erdoğan, Ege Üniversitesi'ndeki caminin açılışını yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ege Üniversitesi'ndeki Bilal Saygılı Camii'nin açılışını yaptı.
Sitede oku

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de bulunan Ege Üniversitesi'ndeki Bilal Saygılı Camii'nin açılış törenine katıldı.

"Caminin inşasına özellikle katkısı olan Saygılı Ailesi'ni kutluyorum" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Mimarından işçisine, hattatına, ahşap işçiliklerine varıncaya kadar emeği geçenleri milletim adına tebrik ederek bundan sonraki eserlerde de onları takdir ettiğimi söylemek istiyorum. Saygılı Ailesi'ne böyle bir ibadethaneyi üniversitemize kazandırdıkları için teşekkür ediyorum. Camimizin konferans salonu da birçok etkinlikte iş görecek."

Camilerin ibadethane olduğu kadar muhabbetin, tanışmanın, kaynaşmanın ve dayanışmanın yeri olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Cami, öğrenmenin ve öğretmenin, istişarenin, diyaloğun, danışmanın mekanıdır. Adına ümmet dediğimiz sınıf, sınır, mesafe, renk, dil ve ırk tanımayan evrensel kardeşliğimiz evvela camilerimizde vücut bulur. Müminler tüm renkleriyle bütün farklılıklarıyla ümmet olduklarının, kardeş olduklarının bilincine öncelikle camilerde ulaşırlar. Bunun için cemaati olmayan her cami ne kadar ihtişamlı, ne kadar görkemli olursa olsun yetim ve öksüz bir eserdir. Çocuk sesleri ile güzelleşmeyen, gençlerin heyecanıyla hanımların nezaketi ile dolmayan camiler mahzun kalmaya mahkumdur."

Yorum yaz