MULTİMEDYA

Rusya’da 1917 Sosyalist Devrimi yıldönümünde yapılan gösterilerden kareler

Sitede oku

Ülkenin çeşitli şehirlerinde Rusya Komünist Partisi destekçileri tarafından miting, yürüyüş ve gösteriler düzenlendi. Devrim anma etkinliklerinden kareler, Sputnik’in seçkisinde.

1 / 6
Çarlık Rusyası’nın yıkılıp Sovyetler Birliği’nin kurulması ile sonuçlanan 1917 Ekim Devrimi bugün 102. yıldönümünde anılıyor.
2 / 6
Bugün 102. yıldönümünde anılan 1917 Ekim Devrimi, yalnızca Rusya’nın değil, dünyanın da tarihini değiştiren olaylardan biri olarak kabul ediliyor. Devrimden sonra 1922 yılında Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) kuruldu.
3 / 6
1917 Rus Devrimi ve etkileri bugün halen tartışılmaya devam ediyor. Fotoğrafta: Kazan kentinde Ekim Devrimi'nin yıldönümü nedeniyle Rusya Komünist Partisi yanlıları tarafından düzenlenen miting katılımcıları.
4 / 6
Vladivostok kentinde düzenlenen gösteri katılımcılarından biri, Ekim Devrimi'nin lideri ve Sovyetler Birliği'nin kurucusu Lenin anıtının yanında dururken...
5 / 6
Rusya'da 7 Kasım 1917'de yapılan Ekim Sosyalist Devrimi'nin 102. yıldönümünde Vladivostok kentinde Rusya Komünist Partisi destekçileri tarafından düzenlenen yürüyüş.
6 / 6
Vladivostok kentinde Ekim Sosyalist Devrimi'nin 102. yıldönümü nedeniyle gerçekleşen gösteri katılımcılarından biri.
Yorum yaz