MULTİMEDYA

Mersin Narenciye Festivali'nde Rusya Dans Ekibi'nin gösterimi yoğun ilgi gördü

Sitede oku

Adnan Menderes Sahil bandında düzenlenen festival açılışında, Türkiye'nin yanı sıra aralarında Rusya, Bulgaristan, Güney Kore, Kırgızistan, Meksika, Şili, Moldova ve Hindistan'ın da olduğu 26 ülkeden gelen sanat grupları oluşturulan kortejde gösteri sundu. Rusya'dan gelen Dans ekibinin gösterimi ise yoğun ilgi gördü. Gösterim esnasında vatandaşlar ile protokol üyelerinden bazıları Rusya Dans ekibini ayakta alkışladı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de yerel yöneticilerin görevlerinin, kentlerin güzelliklerini ve potansiyellerini ortaya çıkarmak olduğunu kaydetti.

Mersin Ticaret Borsası ve Festival İcra Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir ise festivalle dikkatleri narenciyeye çekmeyi amaçladıklarını söyledi.

1 / 7
Narenciye üreticisi kadınların, meyvelerle süsledikleri traktörleriyle katıldıkları korteje, çocuk grupları, bisikletli gezginler ve tiyatro toplulukları da katıldı.
2 / 7
Mersin Narenciye Festivalinde Rusya Dans Ekibinin gösterimi yoğun ilgi gördü
3 / 7
Mersin Narenciye Festivalinde Rusya Dans Ekibinin gösterimi yoğun ilgi gördü
4 / 7
Mersin Narenciye Festivalinde Rusya Dans Ekibinin gösterimi yoğun ilgi gördü
5 / 7
Kortejde, 50 tondan fazla narenciye kullanılarak yapılan aslan, fil, motosiklet, portakal, limon, gitar gibi 10 devasa figür de yer aldı.
6 / 7
Sahil kıyısı da narenciye ürünleriyle süslendi. Bu yıl ilk kez yapılan balina, ejderha, maymun ve denizaltı gibi figürler ile uçak, helikopter, mini evlerin de sergilendiği alan vatandaşların akınına uğradı.
7 / 7
Narenciye temalı tasarımların yer aldığı defile, yemek etkinlikleri ve yelken gösterilerinin de yapılacağı festival, yarın sona erecek.
Yorum yaz