DÜNYA

Altun: Kalan tüm terörist liderleri ortadan kaldırmanın zamanı geldi

IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi'nin ABD operasyon neticesinde öldürüldüğü iddia edilirken, Twitter hesabından bir mesaj paylaşan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Kalan tüm terörist liderleri ortadan kaldırmanın zamanı geldi" dedi.
Sitede oku

Fahretttin Altun, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Terörizmin her türüne ve tezahürlerine karşı müttefiklerimizle ve dostlarımızla çalışmaya devam edeceğiz. Kalan tüm terörist liderleri ortadan kaldırmanın zamanı geldi" ifadelerini kullandı.

Altun'un bu açıklaması, IŞİD Lideri Bağdadi'nin öldürüldüğü iddialarının ardından geldi.

IŞİD lideri Bağdadi'nin öldürüldüğü iddia edilen yer görüntülendi
"IŞİD'e karşı savaş Türkiye'nin Suriye'deki terörle mücadele operasyonlarının temel taşıdır" diyen Altun, 'PKK/YPG'nin son haftalarda cezaevlerinden saldığı belirtilenler de dahil olmak üzere tüm IŞİD üyelerini adalete teslim etmeye devam edeceklerini' söyledi.

Altun ayrıca IŞİD'e katılan yabancı savaşçıların ülkelerine geri gönderilmesini sağlamak için kaynak ülkelerle işbirliği yapacaklarını da belirtti.

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump'ın 'önemli bir açıklama yapacağını' duyurmuş; Trump ise, Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Çok büyük bir şey oldu" demişti. Trump'ın IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi'nin öldürüldüğünü duyuracağı iddia edilmişti.

Yorum yaz