DÜNYA

İran Cumhurbaşkanı Ruhani: Bazı ülkeler müzakere için hâlâ mesaj gönderiyor

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin İran ile müzakereye istekli olduğuna işaret ederek, "Hâlâ müzakere için bize mesajlar gönderiyorlar. Elbette biz kendi yolumuza izzetli bir şekilde devam edeceğiz" dedi.
Sitede oku

'Washington, Suriye'de yaptığı hatalar üzerinde çalışmalı'
Bakanlar Kurulu toplantısında konuşan İran Cumhurbaşkanı  Ruhani, ABD ile müzakere ve nükleer anlaşma konularına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İran’ın nükleer anlaşma sonrasında ekonomide büyük ilerleme katettiğini hatırlatan Ruhani, "İran milleti kendilerine zulmedenin kim olduğunu ve kimler yüzünden nükleer anlaşmanın zarar gördüğünü gayet iyi biliyor" dedi.

"Bazıları, nükleer anlaşmanın yok olmasıyla İran devletinin de yok olacağını düşünüyor" diyen Ruhani, "İran milleti düşmanın oyununa gelmeyecek kadar bilinçlidir" ifadelerini kullandı.

Bazı ülkelerin Tahran’a yeniden müzakere için mesajlar gönderdiğini söyleyen İran Cumhurbaşkanı, "Bazı ülkeler hâlâ müzakere için İran’a mesajlar göndermekteler. Elbette biz kendi yolumuza devam edeceğiz. İran tüm tarafların görüş ve tavsiyelerini dikkate alarak gerekli adımları atacaktır. Müzakerenin İran için nasıl kazanımlar sağlayacağını görmemiz gerekiyor" diye ekledi.

Yorum yaz