MULTİMEDYA

Afrika kıtasını Soçi’de bir araya getiren Rusya-Afrika Zirvesi’nden kareler

Sitede oku

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi’nin başkanlığında gerçekleşen etkinliğe 43 Afrika ülkesinin liderleri katılımını doğruladı. Rusya’nın Afrika’daki varlığını da resmi düzeyde arttırmayı amaçlayan Rusya-Afrika Zirvesi’nin birinci gününden kareler, Sputnik’in galerisinde.

1 / 11
Soçi’de düzenlenen Rusya-Afrika Zirvesi'nde bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Namibya mevkidaşı Hage Geingob.
2 / 11
Soçi’de başlayan ilk Rusya-Afrika zirvesine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi (solda) başkanlık ediyor.
3 / 11
Moskova ve Afrika kıtası arasındaki bağları güçlendirmek amacıyla Soçi’de düzenlenen Rusya-Afrika Zirvesi’nin açılış konuşmasını yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, gelecek dört ila beş yılda karşılıklı ticaret hacmini iki katına çıkarmayı amaçladıklarını açıkladı.
4 / 11
Soçi'deki Rusya-Afrika Zirvesi kapsamında savunma alanındaki ürünlerini tanıtan Rus savunma şirketi Uralvagonzavod'un (UVZ) standı.
5 / 11
Soçi'nin ev sahipliği yaptığı Rusya-Afrika Zirvesi'nin katılımcılarından Kamerun Ekonomi, Planlama ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Usman Mey Alamin.
6 / 11
Rusya devlet silah ihracat şirketi Rosoboroneksport Genel Direktörü Aleksandr Miheev, bu yıl Afrika’ya dört milyar dolarlık silah sevkiyatını gerçekleştirmeyi planladıklarını belirtti. Onun sözlerine göre, şu an itibariyle Moskova, arasında Uganda, Ruanda, Mozambik ve Angola’nın yer aldığı 20 Afrika ülkesiyle imzalanan sözleşmeler kapsamında silah sevkiyatlarını gerçekleştiriyor.
7 / 11
Soçi'deki Rusya-Afrika Zirvesi kapsamında 3000’den fazla temsilci pek çok anlaşma imzalayarak, nükleer enerjiden madenciliğe kadar pek çok sektör üzerinde fikir alışverişi yapmayı planlıyor.
8 / 11
Rusya Devlet Başkanlığı’na bağlı Ulusal Ekonomi ve Kamu yönetimi Akademisi Uluslararası Enstitüsü Araştırma Merkezi’nden Elizaveta Safonkina, Sputnik'e yaptığı açıklamada zirve sırasında imzalanması beklenen anlaşmaların öncelikle askeri-teknik, sağlık hizmetleri, eğitim, nükleer ve hidro güçle ilgili olacağını ifade etti.
9 / 11
Hatıra selfiesi çeken Rusya-Afrika Zirvesi'nin katılımcıları.
10 / 11
Soçi’de düzenlenen Rusya-Afrika Zirvesi devam ederken, hiçbir zaman Afrika kıtası üzerinde sömürgeci faaliyetler yürütmeyen Rusya’nın kıta ile arasındaki bağın derin bir geçmişi olduğunu söylemek mümkün.
11 / 11
54 Afrika ülkesinin liderlerinin davet edildiği zirveye 43 lider katılımını doğruladı.
Yorum yaz