MULTİMEDYA

Suriye ordusunun kontrolü sağladığı Menbiç’ten kareler

Sitede oku

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Rus askeri polisinin Suriye'nin kuzeyinde hükümet güçleri ile Türk ordusunun kesişim hattında devriye faaliyetleri yürüttüğü belirtildi. Suriye ordusunun girdiği köylerde yaşayan halkın, askerleri milli bayraklarla karşıladığı ve hatıra fotoğrafı çektirmek istediği kaydedildi. Suriye hükümet güçlerinin kontrolüne geçen Menbiç kentinden görüntüler, Sputnik’in galerisinde.

1 / 8
Suriye hükümet güçlerinin Menbiç'te kontrolü sağlamasıyla kentte Rusya ve Suriye bayraklarıyla ilk kez devriye faaliyeti gerçekleştiren Rus askeri polisinin araçları.
2 / 8
Suriye'li askerleri karşılayan Menbiç halkı.
3 / 8
Menbiç kentinde kontrolü sağlayan Suriye hükümet güçlerinin askerleri.
4 / 8
Sputnik’e konuşan Suriye ordusunda görevli bir subay, “Buraya çatışmadan girdik. Mevziler tarafımıza teslim edildi. Bu bölgelerin tekrar vatanımızın koruması altında olduğu için mutluyuz. Belki de yerli halkı ‘Suriye ordusu’ diye korkuttular. Fakat onlar bizim vatandaşımız ve biz onları korumaya geldik” ifadelerini kullandı.
5 / 8
Suriye’nin Halep bölgesinde yer alan ve şimdiye kadar Kürt güçlerinin kontrolünde olan Menbiç’te son zamana kadar ABD askerleri devriye nöbetleri tutuyordu. Son olaraksa Suriye ordusunun Menbiç’e girdiği bildirildi.
6 / 8
Suriye hükümet güçlerini karşılayan Menbiç halkı.
7 / 8
Menbiç ve yakınındaki yerleşim birimlerinin tamamında kontrolü sağlayan Suriye hükümet güçleri.
8 / 8
Menbiç kentine giden yoldan ilerleyen arabalar.
Yorum yaz