DÜNYA

'Devlette mağduriyetlerden beslenenler var'

KHK Mağdurlarının geçen haftasonu Ankara’da yapmayı planladıkları buluşma polis tarafından engellendi. Kendisi de bir KHK ile ihraç edilen ve takipsizlik ve beraat alarak Avukat olma hakkını kazanan eski asker Levent Mazılıgüney RSFM’de Adalet Bakanlığı’nın kendisi aleyhinde açtığı davayı anlattı.
Sitede oku

Ahu Özyurt’la Fotoğrafın Tamamı programına katılan Mazılıgüney, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün "Fetö’ye mücadele Fetö metodlarıyla yapılamaz" sözlerini olumlu bulduğunu söylerken şu ifadeleri kullandı:

'FETÖ İTİRAFÇISI HAKİMLER, SAVCILAR GÖREVDELER'

Soylu: Emniyet'ten 17-25 Aralık ve 15 Temmuz sonrası KHK ile 33 bin kişi ihraç edildi
"Sayın Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, benim dosyam için, ‘Bakın itirafçı olan hakimler savcılar, görevlerine devam edebiliyorlar. Ama takipsizlik ve beraat alan bir hukukçu Avukatlık yapamayacak mı? Biz de artık tavrımızı değiştiriyoruz. Bu süreçte taraf olacağız’ dedi. Bunun üzerine başvurduğum mahkeme de ‘kamu hizmeti vermek ile kamu görevlisi olmak konusunda kesin bir ayrım yaparak Avukat olabileceğime karar verdi. Benin lisansımı aldığım günden bir gün sonra Adalet Bakanlığı hakkımda dava açacağını söylüyor ve açıyor. Ben şu anda avukatım ama ne kadar yapabilirim bilmiyorum."

Son buluşmada Saadet Partisi ve HDP’li vekillerin KHK mağdurları ile görüştüğünü ve Ankara’ya gelirken engellenenlere yardımcı olduklarını belirten Levent Mazılıgüney, "CHP kamptaydı ama beklerdik ki onlardan da birileri ile görüşme şansımız olsun. Biz yine de polisle emniyetle tatsızlık yaşanmadan derdimizi anlatmaya devam edeceğiz" dedi.

'200 BİN İNSAN ATILDI, KURUMLAR İŞLEMEZ HALE GELDİ'

Eski asker olan ve Morbeyin kumpasının ortaya çıkarılmasında teknik raporlar vererek pekçok kişinin görevine dönmesini sağlayan Avukat Levent Mazılıgüney, "Şu anda da devlette görevliyken yaptığımı yapıyor, eksiği aksayanları rapor ediyorum. Çünkü devlette mağduriyetten beslenen insanlar var. Hukukun temel ilkelerinin uygulanmasını istemiyor. Hem bizlerin üretime dahil edilmemesi, hem de adalet çarklarının dönmemesi toplumun geneline zarar veriyor. 200.000 Kişiyi bir anda sistemin dışına çıkarırsanız orada kurumlar işlemez hale gelir. Çünkü kurumlar binalardan ibaret değildir. O kurumlarda yüzlerce uzman, uzman yardımcısı çalışıyordu. Onlardan sonra devlet o boşluğu doldurabilmiş değil" diye konuştu.

'PİYASALAR REFORMA BAKAR'

KHK mağduru: Eşimle işten atılınca stres nedeniyle erken doğum yaptım
Programın bir başka konuğu olan ekonomist Uğur Konuk, enflasyon verileri ile vatandaşın hayat pahalılığının uyuşmadığını doğrularken, "Bu bir sepettir ve muhtemelen bütün bu ertelenen zamlar bir şekilde yansıyacak ama asıl mesele hep konuştuğumuz reformların yapılıp yapılmayacağı" dedi.

Konuk, dünyadan Türkiye’ye para girişinin de bir süre daha devam edebileceğine ve piyasaların olumlu seyir izleyeceğine dikkat çekti ve "Ama hukuk reformu, eğitim reformu gibi konuları ertelersen, Volkswagen gibi yatırımlar tek atımlık kalır. Arkası gelmez. Bu adımların artık paket açmak gibi değil, daha geniş konsensusla yapılması gerekli" diye konuştu.

 

Yorum yaz