MULTİMEDYA

Dünyaca ünlü Moulin Rouge kabaresinin sahne arkasından kareler

Sitede oku

Başkent Paris’te 6 Ekim 1889 yılında Joseph Oller ve Charles Zidler tarafından inşa edilen ve kankan dansıyla ünlenen kabare, 130 yıldır ‘geleneklerine’ bağlı kalıyor. İkonik kabare, her yıl yaklaşık 600 bin seyirciyi ağırlıyor ve bu şovlar esnasında 250 bin şişe kadar şampanya tüketiliyor.

1 / 12
Her gece iki performansın sergilendiği kabarede, 14 farklı ülkeden 60 dansçı görev yapıyor.
2 / 12
Her gösteride bine yakın kostüm değişikliği yapılırken, tek bir dansçı bir şovda 10-15 arasında kostüm giyiyor ve tekrar sahneye çıkmadan önce sadece 90 saniyede kostümünü değiştirmesi gerekiyor.
3 / 12
Gösterisi biten dansçıların sahne arkasına akın etmesiyle başlayan kostüm telaşı bir asistan ordusu tarafından yönlendiriliyor.
4 / 12
Moulin Rouge dansçıları esneme hareketleri yaparken.
5 / 12
Sıralarını bekleyen dansçıların bazıları bu esnada esneme hareketleri yapıyor, bazıları sohbet ediyor.
6 / 12
Dansçılardan biri olan 27 yaşındaki Claudine Van Den Bergh, sahne arkasında saat gibi işleyen düzeni şu sözlerle anlatıyor: “Sahne arkasına koştuğumda nereye gideceğimi, ne yapacağımı, bir sonraki bölüm için giyeceğim yeni kostümün beni nerede beklediğini kesinlikle biliyorum.” Fotoğrafta: Claudine makyaj yaparken.
7 / 12
Claudine, “Dansçılar, yardımcılar ve teknik elemanlar dahil tüm ekibin son derece organize olması gerekiyor. Ufacık bir hata ya da az bir gecikmeyle girişinizi kaçırabilirsiniz. Gerçekten doğru zamanda, doğru yerde olmanız gerekiyor” diyor.
8 / 12
Kabarenin dansçıları ise Moulin Rouge gibi büyüleyici bir yerde olmaktan mutlu olduklarını ifade ediyor.
9 / 12
12 yıldır kabarede olan ve kankan solosu yapan Olga Khokhlova, “Sahnedeki adrenalini seviyorum. Değirmen, tutkumu sonuna kadar yaşadığım büyüleyici bir yer. Sahnedeyken, burayı 130 yıl boyunca Moulin Rouge yapan ünlü dansçıların varisi olduğumu biliyorum” diyor. Fotoğrafta: Olga Khokhlova sahnede.
10 / 12
Ancak Moulin Rouge, ilgi ve beğeni kadar tepki de alıyor. Pek çok kesim, sahneye yarı çıplak ya da ‘yok denecek kadar az’ kostümlerle çıkan kadın dansçıların nesneleştirildiği eleştirisinde bulunuyor. 2014 yılında Moulin Rouge’un 125. yaş kutlamalarında iki FEMEN aktivisti kabarenin çatısına çıkmış ve kadın bedeninin satılık olmadığını belirterek bir protesto gerçekleştirmişti.
11 / 12
Moulin Rouge binası.
12 / 12
Moulin Rouge'da şov provası.
Yorum yaz