DÜNYA

Avukatlık hizmetinde KDV oranı düşürüldü

Avukatlık hizmeti alan kişilerin yüzde 18 olarak ödediği Katma Değer Vergisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla yüzde 8'e düşürüldü.
Sitede oku

Cumhurbaşkanlığı'nın 'Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar'ı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, avukatlık hizmetlerinde KDV oranı yüzde 18'den yüzde 8'e çekildi.

Böylece, aile mahkemeleri, tüketici mahkemeleri ve çocuk mahkemeleri görev alanına giren davalar ve işler, vesayet davaları ve işleri, bu davalara bağlı kanun yolları, iş uyuşmazlıklarında dava şartı olarak arabuluculuk ile bunlara bağlı ilamlı icra takipleri kapsamında verilen avukatlık hizmetlerinden yüzde 8 oranında Katma Değer Vergisi alınacak.

​Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Yargı Reformu Strateji Belgesi'ndeki bir hedef daha Sayın Cumhurbaşkanımızın kararıyla hayata geçiriliyor. Bazı alanlardaki avukatlık hizmetlerinde KDV yüzde 18'den yüzde 8'e indi. Böylece vatandaşlarımızın hukuki yardıma erişim maliyeti azalacak, adalete erişimi kolaylaşacak. Hayırlı olsun" dedi.

Yorum yaz