MULTİMEDYA

Macerasever turistler için gözde yerler

Sitede oku

Dünya Turizm Gününün ana amacı, tüm dünyada turizm bilincinin oluşturulması, turizmin çevresel, ekonomik, politik ve sosyo-kültürel öneminin vurgulamak şeklinde açıklanıyor. Dünyanın en dinamik sektörü turizm, bir milyardan fazla kişinin farklı amaçlarla seyahat ettiği, sosyal ve kültürel paylaşımın en üst boyutta yaşandığı bir alan olarak hızlı gelişiyor. Özellikle turizm sektöründe yeni bir kavram olan ve rafting, yamaç paraşütü, balon, dalış sporları gibi dalları kapsamına alan macera turizmine ilgi her geçen gün artıyor. Sputnik, dünyanın çeşitli ülkelerinde macerasever turistlerin ilgi odağı olarak bilinen bazı yerleri bir galeride topladı.

1 / 8
Afrika kıtasındaki Victoria Şelaleleri, yerel dilde Mosi-oa-Tunya dünyanın en ünlü doğal harikalarından biri. Zambezi Nehri'nin üzerinde, Zambiya ve Zimbabwe sınırları arasında bulunan şelaleler, yaklaşık 1,7 km genişliğinde ve 128 m yüksekliğinde. İskoç kâşif David Livingstone tarafından 1855 yılında Kraliçe Victoria'nın anısına Victoria Şelaleleri olarak adlandırılan yer, aynı zamana Güney Afrika'nın en önemli turistik noktalarından biri.
2 / 8
1995 yılından beri Güney Afrika'nın Western Cape bölgesindeki Gansbaai Koyu’ndan yapılan köpekbalığı kafes dalışı, macerasever turislerden yoğun ilgi görüyor.
3 / 8
Olağandışı sürüş koşullarından dolayı Bolivya’daki Yungas yolu “Ölüm Yolu” olarak adlandırıldı. Yungas yolunun bulunduğu Bolivya'nın başkenti La Paz, dünya’nın en yüksek rakımına sahip başkentleri arasında yer alıyor. Yungas yoluna ulaşılması için 4.650 metre yüksekliğe çıkmak gerekiyor. Yolun “Ölüm Yolu” olarak adlandırılmasının sebebi, her yıl 200 ila 300 kişinin burada can vermesinden kaynaklanıyor. Buna rağmen tur şirketleri bu yolda yokuş aşağı ekstrem sporla uğraşan bisikletçileri götürmeye devam ediyor.
4 / 8
Gözü pek turistlerin bolca ziyaret ettiği Şili’deki Villarrica Yanardağı, dünyadaki az sayıda aktif lava göllerinden birini de barındıran volkanlardan. Yaz boyunca binlerce turist, rehberleriyle beraber volkanın tepesine doğru zorlu bir yürüyüşe çıkıyor. Kışın ise buzlarla kaplı yamaçları geçerek, buzul yarıkları ve çığlardan kaçarak tırmanış gerçekleştirmeye çalışıyorlar.
5 / 8
26 Nisan 1986 yılında Ukrayna'nın Pripyat şehrinin 14.5 km kuzeybatısında bulunan Çernobil Nükleer Güç Santrali'nin 4. ünitesi yapılan bir deney esnasında patlamış ve nükleer kaza felaketi yaşanmıştı. Dünyanın en büyük nükleer kazası, Çernobil felaketinin üzerinden tam 33 yıl geçti. Şu an itibariyle Amerikan kanalı HBO'nun ''Çernobil (Chernobyl)" dizisinin popülaritesinin de etkisiyle Çernobil şehrine büyük bir turist akını başladı, ama hala bölgede öldürücü miktarda radyasyon sıkıntısı olabileceği düşünülüyor.
6 / 8
İspanya'nın Malaga bölgesindeki Kral Yolu 'dünyanın en ürkütücü yolu' olarak biliniyor. 1905 yılında Alora, Antequera ve Ardales bölgeleri arasında kayalıklar üzerine inşa edilen ve onarım için uzun süre kapalı tutulan yol 2015'te yeniden ziyaretçilere açıldı.
7 / 8
Ekvator bölgesindeki en yüksek dağ olan Chimborazo yanardağının yüksekliği 6.267 kilometredir. Genelde zirveye çıkmak için en uygun aylar olan aralık, ocak, temmuz ve ağustos ayları. Güzergahı yol boyunca dağılmış buzulların yerini ve durumunu bilen profesyonel rehberlerle yapmak gerekir. Tırmanma yaklaşık sekiz saat sürüyor ve gece yapılıyor, çünkü gündüz buzullar ve kar katılığını kaybediyor ve daha tehlikeli oluyor.
8 / 8
Meksika'nın San Luis Potosí şehrindeki Kırlangıçlar Mağarası, doğanın saklı köşelerinden biri. Mağaranın 55 metre çapındaki delikten oluşan bir girişi var. Aşağı indikçe genişleyen mağara 300 metreden fazla derinliğe sahip. Çeşit çeşit kuşun yuvası olan bu mağara, paraşütçüler için de özel bir nokta.
Yorum yaz