DÜNYA

ABD'nin İran Özel Temsilcisi Hook: Washington, Tahran'la kapsamlı müzakereler istiyor

ABD'nin İran Özel Temsilcisi Brian Hook, Trump yönetiminin Tahran'a yönelik politikası hakkında açıklamalarda bulundu. Hook, yönetimin İran ile 'kapsamlı müzakereler' istediğini belirtti.
Sitede oku

Fransa, Almanya ve İngiltere, Aramco saldırısından İran'ı sorumlu tuttu
ABD Dışişleri Bakanlığı'nın İran Eylem Grubu Başkanı Brian Hook, 74. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu görüşmelerine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Hook, yaptığı açıklamada Washington'un füze gelişimi ve küresel terörizmin azaltılması da dahil olmak üzere İran’la kapsamlı müzakereler yapmak istediğini belirterek, Tahran'a karşı küresel bir koalisyon aradığını ve 'ihtiyatlı' davranacağını söyledi.

Suudi Arabistan'ın devlet petrol şirketi Aramco'ya ait tesislere düzenlenen saldırıya ilişkin yorumda bulunan Hook, İran'ın bu saldırıyla 'başka bir ülkenin egemenliğini ihlal ederek çizgiyi aştığını' dile getirdi.

İran, İngiltere'ye ait petrol tankerinin yakında bırakılacağını duyurdu
Hook, açıklamasında Trump'ın 'diplomatik bir çözüme ulaşmaya' istekli olduğunu ifade etti.

Hook, Trump'ın nükleer anlaşmadan 'İran'a nükleer altaypı inşa etme yolunu açtığı' gerekçesiyle çekildiğini savundu.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, bu ayın başında İran Dışişleri Bakanı Mohammad Javad Zarif, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile ABD Başkanı Donald Trump arasında BM Genel Kurulu'nda bir toplantı yapmanın mümkün olacağını söylemiş, ancak bunun P5+1 ülkelerinin katılımıyla gerçekleşmesi gerektiğini şart koşmuştu.

Yorum yaz