DÜNYA

‘Bir kamyon kavanoz kapağı yarım saatte tükeniyor’: Toptancılar çarşısında kavanoz kapağı kuyruğu oluştu

Türkiye'nin en büyük toptancı çarşılarından İstanbul Toptancılar Çarşısı'nda (İSTOÇ) kavanoz kapağı kapış kapış satıldı. Esnaf; satışa çıkardıkları kapakların yarım saat içerisinde tükendiğini söylüyor. Kış aylarında domates 8 liraya, biber ise 25 liraya kadar yükselmişti. Vatandaş bu yıl tedbirini erken alınca kavanoz kapağına talep patladı.
Sitede oku

Kavanoz kapağı kıtlığı yaşanıyor: 'İlk defa böyle bir sorunla karşı karşıyayız'
Son günlerde kavanoz kapağı bulmak oldukça zorlaştı. Çünkü evlerde kışlık hazırlığı yapılıyor. Salçalar, reçeller kaynatılıyor, turşular hazırlanıyor. Eski kavanozlar tekrar tekrar kullanılsa da içi hava almasın diye kapağını yenilemek şart. Bu nedenle de kavanoz kapaklarının fiyatları arttı ve yok satıyor. Türkiye’nin en büyük toptancı çarşılarından İstanbul Toptancılar Çarşısı’nda (İSTOÇ) da kavanoz kapağı sadece bir esnafta 1 koli kaldı.

'VAN’A KADAR ARAYAN VAR'

'20 KONSERVE YAPACAK İNSAN 60 KONSERVE YAPTI'

Esnaf Murat Taşdemir ise, “Talepler çok büyük. Geçen sene domates 8 liraydı bu sene 70 kuruşa kadar düştü. 20 konserve yapacak insan 40 konserve, 60 konserve yaptı. Düzceye kapak getirmeye gittim. Fatih Sultan Mehmet köprüsünden gelirken arkadan birisi selektör yaptı. İSTOÇ’a geliyormuş beni durdurdu. Zaten trafikte vardı. İki koli kapağı aldı. Parasını verdi. Köprüde güzel bir satış yaptık. Köprüde kavanoz kapağı sattık. Buraya da gelince zaten 3 dakikada araba bitti” İfadelerini kullandı.

Yorum yaz